Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας


****Ο λόγος δίνεται στον Σκακιστικό Όμιλο Βόρειας Εύβοιας μέσα από το ιστολόγιό του:

Ο Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας ιδρύθηκε το 2003. Έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα αρκετή δραστηριότητα κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως μεγάλη επιτυχία με δεδομένο το πολιτιστικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται η περιοχή μας εδώ και αρκετό καιρό.

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αναπτύξει αρκετά το άθλημα του σκακιού στον τόπο μας και να μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει βάλει τις βάσεις για την συνέχιση της ανάπτυξης αυτής δεδομένου του μεγάλου αριθμού παιδιών που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής.



Από την ίδρυση του έως και σήμερα ο Σ.Ο.Β.Ε συμμετέχει ανελλιπώς στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου και γενικότερα στις περισσότερες από τις επίσημες ομαδικές και ατομικές διοργανώσεις. Το 2006 διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία προκριματικούς αγώνες για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού. Το Μάιο του 2009 διοργάνωσε το Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών ΤΕΣΣΑΣ στην Αιδηψό. Το 2010 προχώρησε μαζί με 4 σωματεία του νομού Φθιώτιδας και 7 σωματεία της Θεσσαλίας στη δημιουργία ένωσης με την επωνυμία "Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.)"

Σε συνεργασία, επίσης, με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Ιστιαίας προχωρά στην εκμάθηση από τους μικρούς μαθητές, των μυστικών του αθλήματος, χτίζοντας έτσι τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου με στόχο την συνέχιση της προσπάθειας στο άμεσο αλλά και απώτερο μέλλον.

Ιστολόγιο: http://giatoskaki.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Hλία σ' ευχαριστούμε για την παρουσίαση.Έχεις βάλει και πολύ ωραίες φωτογράφίες.Στην πρώτη φαίνεται από ψηλά το Ψαροπούλι η παραλία του Χωριού Βασιλικά στη Βορειοανατολική Εύβοια.Τη φωτογραφία μας έχει δώσει ο γραμματέας της ομάδας Χρήστος Ζάκκας που λόγω επαγγέλματος(θηροφύλακας) είναι σε καθημερινή επαφή με τη φύση.Η δεύτερη φωτό είναι τραβηγμένη από τον επίσης Β.Ευβοιώτη Γιάννη Παπαθανασίου αρθρογράφο του περιοδικού "Ψάρεμα" που διατηρεί και μια πολύ καλή σελίδα στο διαδίκτυο γύρω από το ψάρεμα (www.nightfishing.gr ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.