Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Φιλοτελικό φωτοκουίζ

Η Δημοκρατία της Γουινέας βγάζει κάτι ωραίες φιλοτελικές συνθέσεις, όπως η παρακάτω:


Καμιά φορά όμως παίζονται και "πατάτες":

Ποιος μπορεί να εντοπίσει σε χρόνο dt το λάθος που έχει το παραπάνω γραμματόσημο;

6 σχόλια:

  1. Μετοικος στη Νισυρο22 Αυγούστου 2009 στις 5:39 π.μ.

    Τι με βαζεις να ψαχνω ξημερωματα..
    Καλα ειναι εξαρχης προφανες οτι δεν ειναι ο Morphy,ακομη κι αν δεν θυμασαι την φυσιογνωμια του,το ντυσιμο ειναι πολυ συγχρονο για τον 19ο αιωνα,και το παρασημο στο πετο δεν ειναι κατι που θα το συνηθιζαν οι Αμερικανοι..
    Ναι,αλλα ποιος ειναι;Ας βοηθησω λιγο:προσφατα δηλωσε σε συνεντευξη του οταν τον ρωτησαν αν θα συνεχισει ν'αγωνιζεται "Ειμαι πολυ μεγαλος πια.Ειναι εξαιρετικα δυσκολο για μενα ν'αντιμετωπισω την ενταση των αγωνων.Θα μπορουσα να παιξω μια,δυο παρτιδες αλλα οχι ολοκληρο τουρνουα.Η απαραιτητη προϋποθεση για το αγωνιστικο σκακι ειναι να νοιωθεις ετοιμος να "σκοτωσεις' τον καθενα,αλλα εγω ειμαι πια πολυ συνεσταλμενος και δεν επιθυμω να νικησω.Οταν νικαω δεν νοιωθω χαρα,αλλα απεχθανομαι να χανω.Και ειναι τοσο βαρετο να κανεις ισοπαλιες.."
    Ειπε παλιοτερα και το περιφημο "Ειμαστε σαν ετεροχρωμοι αξιωματικοι",ειπε και αλλα,πιο γνωστα,αλλα ας μην καρφωθουμε κιολας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχάριστος τύπος, κοινωνικός, μποέμ, ευπροσήγορος και γλεντζές, σε αντίθεση με το αλύγιστο, αγέλαστο, απόμακρο προφίλ των πρωταθλητών που προήγαγε η χώρα γέννησής του, που όντως είχε τη συνήθεια να απονέμει παράσημα σαν αυτό που φορεί στους κορυφαίους στο είδος τους, είτε αυτός ήταν πρωτοπόρος σε τεχνολογία αιχμής, είτε απλός εργάτης σε γραμμή παραγωγής. Εδώ και 30 χρόνια είναι υπήκοος άλλου κράτους, υπό τη σημαία του οποίου έχει παίξει και σε Ολυμπιάδες, χωρίς πάντως την παλιά μαχητικότητά του (ο ίδιος, με ειλικρίνεια και αυτογνωσία, αλλά και αίσθηση χιούμορ, έχει πει, σε ελεύθερη απόδοση: δεν παίζω σε τουρνουά, αλλά συμμετέχω σε μερικά), και δεν είναι απρόθυμος να παραχωρεί ισοπαλίες, συχνά κάτω από 20 ή και 15 κινήσεις∙ υποθέτω ότι απλώς βγαίνει από ένα χλιαρό άνοιγμα και προτείνει ισοπαλία∙ ο αντίπαλος, ενίοτε καλύτερος σε όρους τρέχοντος Έλο, υπό το βάρος του ονόματος που έχει απέναντί του, συνήθως δέχεται∙ σου λέει, Δεν θέλεις, αν αρνηθώ, να παίξει σοβαρά ο παππούς, και αύριο να με δω διάγραμμα σε όλα τα σκακιστικά σάιτς; Άσε καλύτερα, ακόμα και σε σιμουλτανέ, π.χ. σε ελληνική πόλη προ εξαετίας, σε 25 σκακιέρες, έφερε το ασυνήθιστα χαλαρό, ακόμα και για μια κατά βάσιν προπαγανδιστική του σκακιού εκδήλωση, αποτέλεσμα +15 =10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααα! το βρήκα! η σκακιέρα είναι κάπως περίεργα στημένη! Μισή ώρα ψάχνω να βρω τους πύργους, εις μάτην!

    Καλά τώρα, αυτή η ανάρτηση μάλλον για μένα έγινε. Σου λέει, άμα δεν το βρει κι αυτό, μάλλον ψέματα μας λέει ότι παίζει σκάκι. Φυσικά είναι ο Σπάσκι, που μόνο με μένα δεν έχει κάνει ισοπαλία, που λέει και ο ΚΛΠ (τον έχω κερδίσει, γι' αυτό).


    Αλήθεια, μια επιστολή με γελοίο γραμματόσημο έχει το ίδιο κύρος με μία με κανονικό;

    Ουφ!Αισθάνομαι σαν ετερόχρωμος ίππος, αλλά Αύγουστος είναι, θα περάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετοικος στην Νισυρο23 Αυγούστου 2009 στις 4:34 π.μ.

    Πιστος στις συνηθειες του ο Μπορις,στα σιμουλτανε των πρωταθλητων στην Ζυριχη,χθες,σημειωσε +19,=11.
    Προφανως η απεχθεια προς την ηττα υπερισχυει της απαρεσκειας που προκαλουν οι ισοπαλιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετοικος στην Νισυρο23 Αυγούστου 2009 στις 6:14 π.μ.

    Διορθωση:Το αποτελεσμα του Σπασκι ηταν +14,=11.Μαλλον εχει κοψει ταριφα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.