Πρόκειται πράγματι για την ταινία που υπονοεί ο Αλκίνοος; Όμως αυτή είναι κομεντί, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της φωτογραφίας παραπέμπουν σε ταινία εποχής. Επιπλέον, οι τρεις κυρίες της φωτογραφίας φαίνονται μεγαλύτερες στην ηλικία από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας με τους δοθέντες αριθμούς και δεν μπορώ τις αντιστοιχίσω. Ας πούμε, ποια είναι η διαχρονική πλατινέ ξανθιά; Αυτή που στέκεται μπροστά στο πιάνο, δύσκολα: ήταν πιο κοντή και είχε πιο ευρεία λεκάνη. Πού έχει τρύπα ο συλλογισμός μου;
Τα (προ)λεγόμενα του Μέτοικου σχετικά με την υπόθεση της ταινίας, και οι αριθμοί που δίνει ο Αλκίνοος, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για το «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο» (1953) του, γνωστού από το «Το παιδί και το δελφίνι» (1957), Γιαν Νεγκουλέσκο, εκεί όπου η αισθησιακή …σπογγαλιεύς Σοφία Λώρεν τραγουδάει το «Τι είν΄ αυτό που το λένε αράπη» (όπως θυμόμαστε, η Σοφιόνα προφέρει το ρω σταφυλικό, αλά γαλλικά) του Τάκη Μωράκη. (Άλλα παρόμοια ονοματεπώνυμα: Τάκης Ψαράκης, συγγραφέας, Άκης Τάκης, υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ, Λούλη Ψυχούλη, μαέστρος· η υποτιθέμενη τραγουδιάρα Σούλα Μπούλα μάλλον δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά θρύλος – όχι αυτός που βούτηξε τη σκορδόπιστη από τον Νίκο Γούναρη «κι έγινε θρύλος», με αποτέλεσμα να γίνει ο καλύτερός του φίλος, θρύλος ρε παιδί μου, πώς λέμε Θρύλοι του Καντέρμπουρυ; Ε, έτσι.) Ο Ηλίας ουσιαστικά επικυρώνει ότι αυτή είναι η απάντηση στο κουίζ, όμως στη φωτογραφία δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω με βεβαιότητα καμία από τις τρεις πρωταγωνίστριες Μαίριλυν Μονρόε, Μπέττυ Γκραίημπλ (η μις γάμπες του Χόλλυγουντ· πώς έχουμε εμείς τον μίστερ μπούτια, Γιώργο Σταυρόπουλο; Ε, κάπως έτσι κι αυτή) και Λωρήν Μπακώλλ, και το διατύπωσα σαν ερώτημα. Περιμένουμε.
Σορρυ παιδια,εχω καιρο να περασω απο εδω(αυτο ειναι το κακο οταν χρησιμοποιεις το site του Γατου,σαν μπουσουλα για τα υπολοιπα σκακιστικα,αν δεν υπαρχουν αναρτησεις αμελεις να πεις μια καλημερα). Και τα δυο πρωτα σχολια ειναι σωστα(στο περιπου,το chess in the cinema δινει ετος γυρισματος 1953,ενω το imdb ετος διανομης 1954),προκειται για το Αγγλικο The million pound note του R.Neame,με τον G.Peck,μπατιρη Αμερικανο ναυτικο που δυο Αγγλοι τραπεζιτες τον χρησιμοποιουν για να κανουν ενα πειραμα(που ειναι ταυτοχρονα και στοιχημα αναμεσα τους).Του δινουν ενα χαρτονομισμα 1000000 λιρων και το ερωτημα ειναι αν θα καταφερει να επιζησει,μια και κανεις δεν θα μπορει να το κανει ψιλα..
Στις μερες μας αν γινοταν καποιος το αντικειμενο ενος τετοιου πειραματος μαλλον θα πεινουσε,αλλα θα ημουν προθυμος να το διακινδυνευσω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς δώσω δυό αριθμούς : 1953, 1000000.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόκειται πράγματι για την ταινία που υπονοεί ο Αλκίνοος; Όμως αυτή είναι κομεντί, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια της φωτογραφίας παραπέμπουν σε ταινία εποχής. Επιπλέον, οι τρεις κυρίες της φωτογραφίας φαίνονται μεγαλύτερες στην ηλικία από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας με τους δοθέντες αριθμούς και δεν μπορώ τις αντιστοιχίσω. Ας πούμε, ποια είναι η διαχρονική πλατινέ ξανθιά; Αυτή που στέκεται μπροστά στο πιάνο, δύσκολα: ήταν πιο κοντή και είχε πιο ευρεία λεκάνη. Πού έχει τρύπα ο συλλογισμός μου;
ΑπάντησηΔιαγραφή@Καλοπροαίρετος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω μόνο να μην έχει τρύπα το φωτοκουίζ μου, γιατί την ταινία την είδα για τελευταία φορά πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια.
Μέχρι τώρα, μια τρύπα στο νερό βλέπω. Για λέτε, για λέτε...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Παναγιώτης
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα (προ)λεγόμενα του Μέτοικου σχετικά με την υπόθεση της ταινίας, και οι αριθμοί που δίνει ο Αλκίνοος, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για το «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο» (1953) του, γνωστού από το «Το παιδί και το δελφίνι» (1957), Γιαν Νεγκουλέσκο, εκεί όπου η αισθησιακή …σπογγαλιεύς Σοφία Λώρεν τραγουδάει το «Τι είν΄ αυτό που το λένε αράπη» (όπως θυμόμαστε, η Σοφιόνα προφέρει το ρω σταφυλικό, αλά γαλλικά) του Τάκη Μωράκη. (Άλλα παρόμοια ονοματεπώνυμα: Τάκης Ψαράκης, συγγραφέας, Άκης Τάκης, υπεύθυνος ασφαλείας της ΑΕΚ, Λούλη Ψυχούλη, μαέστρος· η υποτιθέμενη τραγουδιάρα Σούλα Μπούλα μάλλον δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά θρύλος – όχι αυτός που βούτηξε τη σκορδόπιστη από τον Νίκο Γούναρη «κι έγινε θρύλος», με αποτέλεσμα να γίνει ο καλύτερός του φίλος, θρύλος ρε παιδί μου, πώς λέμε Θρύλοι του Καντέρμπουρυ; Ε, έτσι.) Ο Ηλίας ουσιαστικά επικυρώνει ότι αυτή είναι η απάντηση στο κουίζ, όμως στη φωτογραφία δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω με βεβαιότητα καμία από τις τρεις πρωταγωνίστριες Μαίριλυν Μονρόε, Μπέττυ Γκραίημπλ (η μις γάμπες του Χόλλυγουντ· πώς έχουμε εμείς τον μίστερ μπούτια, Γιώργο Σταυρόπουλο; Ε, κάπως έτσι κι αυτή) και Λωρήν Μπακώλλ, και το διατύπωσα σαν ερώτημα. Περιμένουμε.
Σορρυ παιδια,εχω καιρο να περασω απο εδω(αυτο ειναι το κακο οταν χρησιμοποιεις το site του Γατου,σαν μπουσουλα για τα υπολοιπα σκακιστικα,αν δεν υπαρχουν αναρτησεις αμελεις να πεις μια καλημερα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα δυο πρωτα σχολια ειναι σωστα(στο περιπου,το chess in the cinema δινει ετος γυρισματος 1953,ενω το imdb ετος διανομης 1954),προκειται για το Αγγλικο The million pound note του R.Neame,με τον G.Peck,μπατιρη Αμερικανο ναυτικο που δυο Αγγλοι τραπεζιτες τον χρησιμοποιουν για να κανουν ενα πειραμα(που ειναι ταυτοχρονα και στοιχημα αναμεσα τους).Του δινουν ενα χαρτονομισμα 1000000 λιρων και το ερωτημα ειναι αν θα καταφερει να επιζησει,μια και κανεις δεν θα μπορει να το κανει ψιλα..