Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Κινηματογραφικό φωτοκουίζ



Μια και θα αργήσω μάλλον να ξαναβάλω φωτοκουίζ (για να μη με κατηγορούν κάποιοι...) δίνω εδώ το τελευταίο της μέχρι τώρα συλλογής μου.
Τον ηθοποιό αριστερά μάλλον τον ξέρουμε όλοι (τους άλλους δύο δεν είμαι σίγουρος). Ποια είναι όμως η ταινία;

12 σχόλια:

  1. Ντέηβιντ Νίβεν; Αυτός δεν ήταν και φίλος του σκακιού; Τον άλλον τον ξέρω αλλά δε μου' ρχεται. Οι γκόμενες σ' αυτές τις ταινίες-τη λέω την αμαρτία μου- όλες ίδιες μου φαίνονται. Τώρα για την ταινία, θα σε γελάσω. Κι αν ήταν για μένα η μπηχτή, να ξέρεις ότι είσαι άδικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες βρε;
    Τέλος πάντων, ναι είναι ο Ντέηβιντ Νίβεν, αλλά εγώ τους άλλους δύο δεν τους ήξερα πριν βρω τη φωτογραφία. Οπότε όποιος το απαντήσει θα είναι εκ του περισσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί (όπως λέει ο συνονόματος) να φαίνονται όλες ίδιες, αλλά η Κυρία υπήρξε έξοχη συμπρωταγωνίστρια του Μπράντο, σε μια ιστορική ταινία του Καζάν.
    Ισως να γινόταν ευρύτερα γνωστή, αν δεν έπαιρνε την κάτω βόλτα η καριέρα της, για λόγους τελείως άσχετους με το ταλέντο της. Δεν ξέρω, άν έβαλε το χέρι του κι ο διάσημος συμπατριώτης μας.

    Τον τρίτο, (εκτός από το έργο της φωτογραφίας), τον θυμάμαι εξαιρετικό Λουκιανό σε μια μέτρια (IMHO πάντα) κινηματογραφική μεταφορά του Αμλετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mετοικος στην Νισυρο15 Μαρτίου 2010 στις 8:15 π.μ.

    Πιπερι Παναγιωτη,η συγκεκριμενη ακομα και σαν πιθηκος ξεχωριζε!
    Καταπληκτικη ταινια σ'ανεβαζε στα ουρανια(στην Αμερικανοποιημενη εκδοχη του ονοματος της).Ειχα την τυχη να την ξαναδω πριν καμμια δεκαρια χρονια στο φεστιβαλ του Σινεμα σ'ενα αφιερωμα στο διδυμο των σκηνοθετων της(απογευματινες προβολες,ελαχιστα ατομα στην αιθουσα,ποιος να παει να κλειστει στα σκοταδια τα δειλινα του Σεπτεμβρη;)
    Οσο για τον τριτο ηταν απο τους αγαπημενους ηθοποιους των δυο δημιουργων και ειχε βασικο ρολο σε αλλες δυο ταινιες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, μην τον πειράζετε τον Παναγιώτη και μας ταράξει σε καμιά δεκαριά κουίζ από το ιστολόγιό του. Στο κάτω-κάτω, το να βρεις κάποιο κουίζ δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mετοικος στην Νισυρο15 Μαρτίου 2010 στις 11:05 π.μ.

    Το σχολιο μου αναφεροταν σε σειρα ρολων που επαιξε η συγκεκριμενη ηθοποιος,δεν αντεχω αλλα quiz..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, ρε παιδιά, το ξέρω. Αφού είπα ότι θα κάνω καιρό να βάλω άλλο. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι ρε παιδιά, όχι, μη μου το κάνετε αυτό! Τώρα θα σταματήσετε τα κουίζ που άρχισα να βρίσκω έστω και μία στις δέκα φάτσες; Όχι ρε παιδιά! Αδικία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας δοκιμάσω την τύχη μου...
    Ταινία A matter of Life and Death (1946). Ο τύπος στη μέση είναι ο Sir Richard Attenborough και η κυρία είναι η Kim Hunter (η συμπαθητική πιθηκίνα από τον Πλανήτη των Πιθήκων).
    Για τίποτε από αυτά δεν είμαι σίγουρος, αλλά από ένα ψαξιματάκι στο διαδίκτυο μου φάνηκαν πιθανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι υπέροχη ταινία αυτή που αναφέρει ο alkinoos (δε γνωρίζω αν είναι αυτή που ψάχνουμε, αλλά δεν κρατήθηκα).

    Θα καθήσω να την ξαναδώ και θα σας πω σε λίγες ώρες αν υπάρχει αυτή η σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάλειμμα από την ταινία. Μόλις συνάντησα τη σκηνή της φωτογραφίας.

    Πάντως, ο δεύτερος ηθοποιός δεν είναι ο Attenborough. Ονομάζεται Roger Livesey, κι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες γι' αυτόν στην IMDb.

    Ταινίας συνέχεια! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετοικος στην Νισυρο16 Μαρτίου 2010 στις 8:25 π.μ.

    Και τωρα που δοθηκαν οι απαντησεις ας ξεκαθαρισω κι εγω οτι ο Αμερικανικος τιτλος(η ταινια ειναι Αγγλικη) ηταν Stairway to Heaven,των Μ.Powell και Ε.Pressburger,υπευθυνων για μια σειρα εξαιρετικων ταινιων στην δεκαετια του '40,πιο γνωστη απο τις οποιες ειναι τα Κοκκινα Παπουτσια.Ο Powell συνεχισε μονος του και ηταν ο δημιουργος του Peeping Tom το 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.