Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Επίκαιρο φωτοκουίζ



Παρά τα φαινόμενα, το φωτοκουίζ είναι επίκαιρο (και εύκολο). Ποιος είναι ο σκακιστής της φωτογραφίας;

4 σχόλια:

  1. O καλλιτέχνης του έχει ρετουσάρει πολύ το μαλλί, αλλά ασφαλώς πρόκειται για τον Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη, ίσως σας παρέσυρε ο χαρακτηρισμός που έκανα ως "επίκαιρο". Δεν εννοούσα το Capablanca Memorial που έγινε 9 με 22 Ιουνίου.
    Άλλος είναι και έχει να κάνει με γεγονός που συνέβη αρχές Μαΐου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετοικος στην Νισυρο28 Ιουνίου 2010 στις 2:04 μ.μ.

    Και μενα στον Capa πηγε το μυαλο μου,αλλα υπεθεσα οτι δεν θα τολμουσε καποιος να του φτιαξει τοσο πολυ την κομμωση..με την βοηθεια εγινε πολυ ευκολο,προκειται γι αυτον που σημειωσε μια εκπληκτικη νικη επι του Κουβανου με θυσια βασιλισσας στο Hastings,και ηταν ενας απο τους ελαχιστους που ειχε ισοπαλο συνολικο σκορ μαζι του..
    μια αλλη πολυ ενδιαφερουσα ιστορια που τον αφορα ηταν το ματς μπλιτς που εδωσε στο Παρισι με τον Αλιεχιν.Ο εικονιζομενος κερδισε 3-1 (ηταν αγνωστος πιτσιρικας τοτε, και ο Αλιεχιν τον υποτιμησε) και οταν ο διασημος Ρωσος ζητησε την ρεβανς, ο νεαρος απαντησε οτι θα προτιμουσε να το αποφυγει για να κρατησει την αναμνηση για παντα! Το περιεργο ειναι οτι ο Αλιεχιν, που δεν ηταν παντα μειλιχιος, αποδεχτηκε την απαντηση μ'ενα χαμογελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε τον Άντορ Αρνόλντοβιτς θα αναγνώριζα από αυτό το σκιτσάκι. Εκ των υστέρων βέβαια, το βρήκα και στο site της Chessbase.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.