Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Δυναμική παρουσία των Ελληνίδων στον «Ίκαρο»


Μαρία Κουβάτσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Σ.Ο. Ικαρίας
Οι πιθανότητες να κατακτήσει μία σκακίστρια, εκτός από τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας και τον τίτλο του πρωταθλητή (από το Πανελλήνιο Ανοιχτό Πρωτάθλημα, το οποίο διεκδικούν ισότιμα άνδρες και γυναίκες), ολοένα και αυξάνονται. Μετά τον 5ο γύρο των αγώνων της Ικαρίας υψηλό ποσοστό επιτυχίας (80%) διατηρούν 7 Έλληνες (Αυτσόγλου, Κ. Νικολαΐδης, Αλ. Κουκουφίκης, Χαριτάκης, Πούντζας, Ίσκος, Δούνης) και 3 Ελληνίδες (Κουβάτσου, Οικονομοπούλου, Γράψα), ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός των Ελληνίδων με ποσοστό 60% και άνω. Μοιρασμένες ήταν οι νίκες στις συναντήσεις ανδρών – γυναικών του 5ου γύρου, με ορισμένα σκορ να θεωρούνται εκπλήξεις: Οικονομοπούλου – Παργινός 1-0, Βαλντέν – Γράψα 0-1, Μ. Πατούχα – Ι. Κουκουφίκης 1-0 (νίκες σκακιστριών με χαμηλότερα ΕΛΟ). Η παρουσία των γυναικών στους φετινούς αγώνες της Ικαρίας είναι ιδιαίτερα αισθητή και αριθμητικά, αφού το ποσοστό συμμετοχής τους πλησιάζει το 30% (υψηλό για τα σκακιστικά δεδομένα).
Στη γενική βαθμολογία προηγείται ο Νικόλοφ με 5 βαθμούς (100%) και ακολουθούν οι Μοραντιαμπαντί και Έντσεφ με 4,5 (90%).

Τα ζεύγη του 6ου γύρου στην κορυφή (Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, Κυριακή 18/7, ώρα έναρξης 19.00): Νικόλοφ (Βουλγαρία) – Μοραντιαμπαντί (Ιράν), Έντσεφ (Βουλγαρία) – Κ. Νικολαΐδης, Πούντζας - Ζαγκρεμπέλνι (Ουζμπεκιστάν), Αυτσόγλου - Μανάκοβα (Σερβία), Ίσκος – Χαριτάκης, Γράψα - Αλ. Κουκουφίκης, Κάμενετς (Ουκρανία) - Κουβάτσου, Δούνης – Οικονομοπούλου, Μανελίδου – Κοκόλιας, Τεπελένης – Σπηλιάδης, Τσιοτρίδης – Γ. Κουκουφίκης, Αν. Παππάς - Κ. Μεγαλιός (οι παίκτες στα 4 τελευταία ζεύγη έχουν από 3,5 βαθμούς).

Διευθυντές αγώνων στο διεθνές τουρνουά «Ίκαρος 2010» - Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας – Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου είναι ο Μ. Βένιος και ο Δ. Σκυριανόγλου, επικεφαλής διαιτητής ο Οδ. Βαζελάκης, βοηθοί επικεφαλής διαιτητή η Α. Τσίμινια και ο Χρ. Πιλάλης (ο οποίος έχει αναλάβει και τις επικοινωνιακές αρμοδιότητες), υπεύθυνος κληρώσεων και αρμόδιος για την ζωντανή μετάδοση παρτίδων (http://ikaroschess.gr/live.html) ο Μ. Πρεβενιός και διαιτητές οι Ευγ. Ζευγίτη, Σ. Κυριάκου, Γ. Κουλαξουζίδης, Φ. Αγγελάκη και Κ. Χαλιορής. Το μπουλετίν των αγώνων έχει αναλάβει και φέτος ο Χρήστος Κεφαλής. Εκτός αγωνιστικού μέρους, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι καλαίσθητες αφίσες, τα μπάνερ, καθώς και οι μπλούζες που έχει σχεδιάσει ο σκακιστής του Σ.Ο. Ικαρίας Δ. Σωτηρόπουλος, ο οποίος επιμελείται και το μπλογκ http://ikariachess.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλά! Με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Άντε, και σκακιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη! Να είσαστε κι εσείς όλοι καλά!

    Τώρα για σκακιστική ευτυχία δεν ξέρω. Άν τουλάχιστον μου χάριζαν καμιά 300αριά βαθμούς ΕΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.