Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόσφατα αποτελέσματα στο 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων



3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 7

Ο Topak Engin (Τουρκία 2214) με την νίκη του επί του FM Τάσου Παυλίδη (2348), στον 7ο γύρο χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, έμεινε μόνος πρώτος με 6,5 βαθμούς στη γενική κατάταξη του Μεσογειακού πρωταθλήματος, αφήνοντας τον Παυλίδη στη δεύτερη θέση μαζί τον Παντελή Τζουγανάκη (2091) που νίκησε σε μια ενδιαφέρουσα παρτίδα τη Ζωή Ιορδανίδου (2152) και οι δύο έχουν από 5,5 βαθμούς.
Στην δεύτερη σκακιέρα είχαμε ισοπαλία του Πορτογάλλου Rego Pedro (2136) με τον Σεμπάστιαν Φίλιππα (2191) και οι δύο μοιράζονται την τρίτη θέση με άλλους 6 σκακιστές, έχοντας όλοι 5 βαθμούς.

Στις αξιομνημόνευτες παρτίδες του 7ου γύρου είναι η νίκη του 10 χρονου Νικόλα Θεοδώρου (1817) επί του Τυνήσιου Chouchane Amine (2006), η νίκη του Δημήτρη Ζησιάδη (1675) επί του Χρήστου Ασβεστόπουλου (1850) και οι ισοπαλίες του Φοίβου Χναρά (1577) με τον Ben Said Ahmed (Tυνησία 1942) και της Ανθής Βοζινάκη (1479) με τον Παναγιώτη Παπαμιχελάκη (1809).

Αλλαγή είχαμε και στην κορυφή της κατάταξης των κοριτσιών, με την Κατερίνα Παυλίδου να περνά μόνη στη πρώτη θέση μετά τη νίκη της επί του Βασίλη Σαββάκη. Η Ζωή Ιορδανίδου μοιράζεται πλέον τη δεύτερη θέση μαζί με την Σλοβένα Spela Kolaric.

O A.O. Κύδων Χανίων, φιλοξενεί σαν διοργανωτής του Μεσογειακού Πρωταθλήματος, δύο νεαρούς σκακιστές από την Ανδόρα μαζί με τον προπονητή τους τον Ισπανό GM Oscar De La Riva o οποίος είναι και υπεύθυνος προπονητής της σκακιστικής ομοσπονδίας της Ανδόρα για την προώθηση και ανάπτυξη του σκάκι στις μικρές ηλικίες. Σε συζητήσεις που είχαμε μαζί του προέκυψε ταύτιση απόψεων σε πολλά σχετικά με την ανάπτυξη του σκακιού θέματα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας συνεργασίας του Κύδωνα μαζί του και με την ομοσπονδία της Ανδόρα, αγώνες μέσω ίντερνετ, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες με όλα τα αποτελέσματα, βαθμολογίες, παρτίδες και φωτογραφίες στο site των αγώνων www.kydonchess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.