Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Διαγωνισμός ζωγραφικής και λογοτεχνικού κειμένου για παιδιά με θέμα το σκάκι


****Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.skakistiko.com

«Το σκάκι μέσα από τα μάτια των παιδιών»

“Από την επαφή μου με καλλιτέχνες και σκακιστές, διαπίστωσα ότι όλοι οι καλλιτέχνες δεν είναι σκακιστές, όμως όλοι οι σκακιστές είναι καλλιτέχνες” Marcel Duchamp, 1952.

Ο Σκακιστικός Όμιλος ΣΑΧ Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και λογοτεχνικού κειμένου, με τίτλο «Το σκάκι μέσα από τα μάτια των παιδιών». Μια ζωγραφιά με θέμα το σκάκι ή ένα λογοτεχνικό κείμενο (διήγημα, ποίημα ή έκθεση) από την επαφή των παιδιών με τον κόσμο του σκακιού. Στόχος, πέρα από την ενθάρρυνση της πνευματικής και πολιτιστικής καλλιέργειας των μικρών σκακιστών, είναι η σύνδεση του σκακιού με τη τέχνη, η αποκόλλησή του από το ανταγωνιστικό περιβάλλον και η σύνδεσή του με την ευγενική άμιλλα. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που παίζουν ή αγαπούν το σκάκι. Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα καλλιτέχνη.

Προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς (από τους διοργανωτές)

Τα κείμενα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 700 λέξεις και θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο. Θα ήταν πολύ όμορφο αν ήταν πρωτότυπα και όχι απαλλαγμένα από τυχόν γλωσσικά λάθη. Χαιρόμαστε να διαβάζουμε κείμενα καλογραμμένα, αλλά περισσότερο ικανοποιούμαστε με κείμενα που μεταφέρουν με αυθεντικό τρόπο τις σκέψεις και το λόγο των παιδιών. Επιμένουμε λοιπόν στο ότι δε θέλουμε κείμενα τα οποία έχουν επεξεργαστεί τρίτα πρόσωπα. Θέλουμε κείμενα από τα ίδια τα παιδιά. Ένας εκπαιδευτικός ή γονέας μπορεί να παρακινήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, όχι όμως να επιμεληθεί τα κείμενά τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις ζωγραφιές.

Τα κείμενα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά (όχι κούριερ) έως 30 Απριλίου στη διεύθυνση: Σ.Ο. ΣΑΧ, Χαλκιδικής 77, 54248 Θεσσαλονίκη ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: skakistes@gmail.com, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 2310866410. Απαραίτητα στοιχεία σε κάθε έργο: Ονοματεπώνυμο, όνομα συλλόγου, τάξη σχολείου, διεύθυνση και τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.