Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Φωτοκουίζ



Ο ένας είναι διάσημος γκρανμαίτρ, κάποιας ηλικίας πια. Ο άλλος υπήρξε επίσης διάσημος, σε κάποιο άλλο χώρο. Ποιοι είναι;

10 σχόλια:

  1. Μετοικος στην Νισυρο16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:57 π.μ.

    Μαλιστα,το ενα προσωπο φαινεται κατα το 1/4,το αλλο ειναι ολο στη σκια,και απο πανω εχουν περασει χρονια και απο την φωτογραφια.
    Οσο παν ολο και πιο δυσκολα γινονται αυτα τα quiz..
    Eχει πλακα να σκασει μυτη ο Παναγιωτης τωρα,και να ξεφουρνισει την λυση.θα πρεπει ν'αλλαξω νησι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ο GM Φόριντος και ο σπουδαίος κολυμβητής από την Ουγγαρία, ο Τάμας Ντάρνι, με δυο χρυσά (στα 200 και 400m ελεύθερο) στην Ολυμπιάδα του 1992, στη Βαρκελώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Patra-chess
    Δεν είναι κανείς από τους δύο που ανέφερες. Είναι δύσκολο, το ξέρω. Να βοηθήσω όμως. Ο γκρανμάστερ είναι ο κύριος αριστερά, και η φωτογραφία πρέπει να είναι της δεκαετίας του 50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετοικος στην Νισυρο17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:46 π.μ.

    Καποιας ηλικιας πια;και ηταν ηδη γνωστος την δεκαετια του '50 αφου επαιζε σκακι με μια αλλη διασημοτητα;
    Αν παρουμε σαν δεδομενο οτι ο σκακιστης ζει,και δεν εχει διατελεσει παγκοσμιος πρωταθλητης δεν υπαρχουν πολλες πιθανοτητες.
    Θα διεκρινα μια μακρινη ομοιοτητα με τον Gligoric αλλα αυτος σχεδον παντα ηταν μυστακοφορος,ενω ο λουομενος οχι.Ακομη πιο απιθανες φαινονται οι περιπτωσεις των Taimanov,Pomar ενω θα με εντυπωσιαζε φοβερα αν προκειται για καποιον απο τους Averbakh,Lilienthal,Matanovich,Olafsson,Ivkov.
    Ειτε καποιον ξεχναω,η καποιο λαθος εχει ο συλλογισμος.Παντως την φωτογραφια δεν την βρηκα στο δικτυο παρα το επιμονο ψαξιμο.Μαζεψα ομως υλικο για μια ντουζινα quiz τουλαχιστον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έγινε γκρανμαίτρ το 1957 και είναι της ηλικιακής κλάσης των Matanovich, Olafsson, και Ivkov. Όσο για τον άλλο, όντως η φωτογραφία μοιάζει να τον μικραίνει, σε σημείο που να αμφιβάλλω κι εγώ μήπως το φωτοκουίζ έχει "τρύπα". Πάντως γι' αυτόν τον άλλο έχω ξαναγράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μέτοικος
    Α! ώστε έτσι τα λύνεις τα κουίζ, με το διαδίκτυο; Σα να ψάχνουμε το συνδυασμό και συ να χρησιμοποιείς φριτζ κι εγώ να στήνω στην πίεση χρόνου. Δεν σε ξαναπαίζω.

    @Ηλίας
    Δηλαδή αν τη δεκαετία του 50 αυτός ήταν 30 χρονώ, σήμερα είναι 90. Υπάρχουν πολλοί μαζέτες, αλλά πόσοι γκρανμέτρ υπάρχουν σε αυτή την ηλικία; Χμμμ...
    Αμ, ο άλλος; Έχεις ξαναγράψει κιόλας λες, λες και αυτό θα μας σώσει. Βέβαια ο Αταχουάλπα δεν είναι... Ο Έρολ Φλιν δεν είναι...Ο Ρότζερ Μουρ χλωμό...Ο Ροντέν είχε πεθάνει... Ο Κοεράντ ήταν αγέννητος... Μήπως είναι κανένας ζωγράφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετοικος στην Νισυρο17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:49 π.μ.

    @Παναγιωτης
    Εγω παντως σ'αυτο θα ειχα χασει σιγουρα απο χρονο,αν καποιος ειχε σκεφτει να εισαγει χρονομετρο στα quiz..
    Το να μην χρησιμοποιεις υπολογιστη θα ηταν σαν να πηγαινες με σφεντονα εναντια σε τανκ τελευταιας τεχνολογιας.Ακομα κι ετσι δεν αλλαζουν πολυ τα πραγματα αφου το μονο που προσφερει ο υπολογιστης ειναι οτι απορριπτει γρηγορα τις λαθος ιδεες,ενω,αν καποια φορα σταθεις τυχερος μπορει να επιταχυνει πολυ την τελικη λυση.Την ιδεα ομως την καταθετεις εσυ.Ασε που μας εχουν παρει χαμπαρι και λιγοστευουν καθε τοσο τις διαθεσιμες πληροφοριες..
    Λες αν εισαγουμε ενα κανονισμο antidoping (σιγουρα θα βρισκομουν θετικος στην καφεϊνη)να μπορουσαμε να το κανουμε Ολυμπιακο αθλημα;
    @ Ηλιας
    Θα μπορουσε να ειναι ο Benko αν δεν εμφανιζοταν μια διαφορα ενος χρονου στην απονομη του τιτλου GM..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετοικος στην Νισυρο17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:21 π.μ.

    Χωρις την χρονια δεν θα το εβρισκα ποτε.Προκειται για τον Λ.Εβανς,αμερικανο σκακιστη και δημοσιογραφο,γεννημενο το 1932.Ισως επειδη εγινε γνωστος σε μας ως αναλυτης του Φισερ νομιζα οτι ειναι πολυ μικροτερος.Εδω παιζει σκακι με τον Marcel Duchamp (να κι ο ζωγραφος σου Παναγιωτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Μέτοικος
    Ακριβώς, αυτοί οι δυο είναι, ευχαριστώ πολύ!

    @Παναγιώτης
    Είμαι σίγουρος ότι είχες σκεφτεί τον Ντυσάν. Ο άλλος ήταν όντως πρόβλημα.

    Το link εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετοικος στην Νισυρο17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:07 μ.μ.

    Νομιζω οτι και το link που μου επιβεβαιωσε την λυση παρουσιαζει ενδιαφερον καθως αφορα ενα σκακιστικο προβλημα,το οποιο ο Duchamp ειχε ενσωματωσει σ'ενα αγγελτηριο ζωγραφικης εκθεσης, αμεσα συνδεδεμενο μ'εναν ερωτιδεα.Η κατευθυνση προς την οποια σημαδευει το βελος του τελευταιου παιζει ζωτικο ρολο στην κατανοηση του προβληματος.Επιπλεον ο συγγραφεας του αρθρου συσχετιζει προσωπικα προβληματα του καλλιτεχνη με την επιλυση(η οχι)της σπουδης.Περισσοτερα εδω
    http://www.toutfait.com/online_journal_details.
    php?postid=47066

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.