Στη φωτογραφία βλέπουμε κάποιους κυρίους, κάποιας άλλης εποχής. Μάλλον εύκολο να βρει κανείς ποιοι είναι. Η κυρία είναι η σύζυγος ενός από αυτούς, άγνωστο αν υπήρξε σκακίστρια ή όχι.
Και όλοι πήραν σουβενίρ από την παραλία από ένα χρυσό και από ένα ασημένιο (ο πρώτος, κλπρτε!, μεγάλος Φράνκι δυο χρυσά) και το μουστάκι του καλού (για φαντάσου) ξεχωρίζει και η φαλάκρα του Αρθούρου έχει ξεκινήσει...
Και είναι, λέει, η μόνη ολυμπιακή ομάδα της συγκεκριμένης χώρας μέχρι σήμερα που όλα τα μέλη της –ακόμα και ο αναπληρωματικός, παρά το σκανδιναβικό επώνυμό του· ο συνεπώνυμός του Άγκνε είχε περάσει για δύο σαιζόν από τον πάγκο του Ηρακλή– είχαν γεννηθεί στη χώρα.
Σε αντίστιξη, εδώ μπορεί να δει κανείς τις συνθέσεις των ολυμπιακών ομάδων ανδρών και γυναικών της ίδιας χώρας στο Τορίνο το 2006.
Όπως συχνά λέω, και όπως έγραφα και τότε (προ δύο ετών): το μέλλον δεν είναι αυτό που ήταν παλιά...
Ωραία λοιπόν, άρα κλείσαμε: η ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ στο Φόλκστον (ή Φόοκσταν, αν έτσι το θέλετε) της Αγγλίας το 1933. Από αριστερά προς τα δεξιά: Dake, κυρία Kashdan, Kashdan, Simonson, Marshall, Fine.
Εδώ υπάρχουν αναλυμένες 7 παρτίδες των αμερικανών παικτών από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Πρέπει να είναι κάποια εθνική ομάδα των ΗΠΑ για προπολεμική Ολυμπιάδα. Ο καθιστός είναι σίγουρα ο Μάρσαλ κι αυτός που κρατάει τη σημαία ο Φάιν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, ο Μάρσαλλ δείχνει μεγαλύτερος από 56 ετών, που ήταν στη φωτογραφία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ που τα λέμε, μήπως κι ο Φάιν δεν δείχνει μεγαλύτερος από 19;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όλοι πήραν σουβενίρ από την παραλία από ένα χρυσό και από ένα ασημένιο (ο πρώτος, κλπρτε!, μεγάλος Φράνκι δυο χρυσά) και το μουστάκι του καλού (για φαντάσου) ξεχωρίζει και η φαλάκρα του Αρθούρου έχει ξεκινήσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι, λέει, η μόνη ολυμπιακή ομάδα της συγκεκριμένης χώρας μέχρι σήμερα που όλα τα μέλη της –ακόμα και ο αναπληρωματικός, παρά το σκανδιναβικό επώνυμό του· ο συνεπώνυμός του Άγκνε είχε περάσει για δύο σαιζόν από τον πάγκο του Ηρακλή– είχαν γεννηθεί στη χώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αντίστιξη, εδώ μπορεί να δει κανείς τις συνθέσεις των ολυμπιακών ομάδων ανδρών και γυναικών της ίδιας χώρας στο Τορίνο το 2006.
Όπως συχνά λέω, και όπως έγραφα και τότε (προ δύο ετών): το μέλλον δεν είναι αυτό που ήταν παλιά...
Με το μουστάκι, στο κέντρο, πρέπει να είναι ο Kashdan, πολύ ισχυρός Αμερικανός παίκτης της περιόδου του μεσοπολέμου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία λοιπόν, άρα κλείσαμε: η ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ στο Φόλκστον (ή Φόοκσταν, αν έτσι το θέλετε) της Αγγλίας το 1933. Από αριστερά προς τα δεξιά: Dake, κυρία Kashdan, Kashdan, Simonson, Marshall, Fine.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ υπάρχουν αναλυμένες 7 παρτίδες των αμερικανών παικτών από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
@Καλοπροαίρετος
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς!
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!