Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

108ο Όπεν ΑμπελοκήπωνΗ περίφημη βίλα Θων, στο τέρμα Αμπελοκήπων, σε φωτογραφία του 1914. Η βίλα ανατινάχτηκε στα Δεκεμβριανά γεγονότα του 1944. Σήμερα εκεί που ήταν τα κτήματα και η βίλα του Θων υψώνεται μια εκπάγλου ομορφιάς πολυκατοικία, ένα γνωστό Σούπερ μάρκετ και κάτι καταπληκτικά ξένα φαγάδικα και καφέ, που πίνεις τον καφέ και μετά πας στο "Πανελλήνιον" να παίξεις και κανένα σκάκι. Ή πας στο Σκακιστικό Όμιλο Αμπελοκήπων εκεί κοντά, στην οδό Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι", όπου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου αρχίζει το 108ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ. Εκεί αν δεν συναντήσεις κανέναν από τους δύο γάτους, τον μικρό και τον μεγάλο (ο δεύτερος μάλιστα παίζει συχνάκις), θα συναντήσεις τον γείτονα. Ξέρετε εσείς...

Η ατμόσφαιρα των αγώνων είναι φιλική, η συμμετοχή μαζική, ενώ πολλές φιλίες έχουν κατά καιρούς ανθίσει στο εντευκτήριο. Ένα "must" για τον σκακιστικό κόσμο, στον ίσως πιο δραστήριο Αθηναϊκό σύλλογο.

Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 9 - 30/10/2010, στις 5.30 μ.μ.

Χρηματικά έπαθλα 750€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς ΕΛΟ, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 20€.

Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Αχιλλέα Μητσάκο, τηλ. 6942463100,
στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email soa@otenet.gr
ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ: http://www.skaki.net/ambelokipi.html

Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στις 5.30 μ.μ.

Πηγή φωτογραφίας: Η καταπληκτική ιστοσελίδα http://christiannaloupa.wordpress.com/, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει εικόνες της κάποτε πανέμορφης Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.