Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας

Έτοιμη η Ελληνική ομάδα Νέων για την Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα

Με τις ευχές των δύο μεγάλων χορηγών, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και της εταιρείας "ΧΑΛΚΙΣ" Α.Β.&Ε.Ε., τις ευχές φίλων και πολλών σκακιστικών σωματείων που καταφθάνουν στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, η ελληνική αποστολή ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Μερσίνα της Τουρκίας όπου θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί από 16 έως 25 Αυγούστου. Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά σ’αυτή την μεγάλη διοργάνωση με τους σκακιστές Δημήτριο Μπαλόκα, Σωτήρη Μαλικέντζο, Αλέξανδρο Ρηγόπουλο - Τσίγκο, Αναστάσιο Καφετζόπουλο και με Προπονητή τον Συμεών Δημόπουλο. Της εθνικής μας αποστολής θα ηγηθεί ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος Γιώργος Τσουνής.
Η αποστολή θα αναχωρήσει το Σάββατο πρωί 16 Αυγούστου και μέσω Κωνσταντινούπολης θα φτάσει στα Άδανα αεροπορικώς και από εκεί με ευθύνη της Τουρκικής Ομοσπονδίας οδικώς στην πόλη Μερσίνα όπου και θα παραμείνει για 10 ημέρες για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Η παρουσία της Ελληνικής αποστολής στην Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων κάτω των 16 οφείλεται στην μεγάλη βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και της εταιρείας "ΧΑΛΚΙΣ" Α.Β.&Ε.Ε. Βαβουλιώτης – Γούναρης – Μυτάκης.
Ο Νομάρχης Εύβοιας κος Αθανάσιος Μπουραντάς αλλά και η κα Ελένη Βαβουλιώτη αντελήφθησαν την αξία της συμμετοχής της χώρας στο τεκμηριωμένο αίτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος και φρόντισαν να συνδέσουν το όνομα της Εύβοιας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και της εταιρείας "ΧΑΛΚΙΣ" Α.Β.&Ε.Ε. με μια Παγκόσμια Ολυμπιάδα ενός Πνευματικού Αθλήματος.
"Το σκάκι είναι άθλημα; Ψυχαγωγία; Τέχνη; Επιστήμη;" Κι όμως είναι όλα αυτά μαζί, είναι τρόπος ζωής. Παρουσιάζεται σαν ένα παιχνίδι, δίνοντας τη δυνατότητα στους σκακιστές μαθητές να διασκεδάσουν, αλλά και ως άθλημα, έχοντας το στοιχείο συναγωνισμού, προσδίδοντας χαρακτηριστικά τέχνης, με έντονα πολιτιστικά η ψυχαγωγικά στοιχεία, με ισχυρό κοινωνικό ενδιαφέρον και σημαντική παιδαγωγική επιρροή.

1 σχόλιο:

  1. Ηλία,
    Σ’ ευχαριστώ που σ’ αυτό το ΔΤ της «Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος, Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (του δεύτερου Σωματείου στην Χαλκίδα του οποίου υπήρξα ο «πνευματικός πατέρας» και πραγματικός Ιδρυτής ) προέταξες το ΣΗΜΑ του Συλλόγου αυτού. Παρόλο που με πικραίνει –μαζί με την ιδέα, με το Καταστατικό και την Επωνυμία, καί ΤΟ ΣΗΜΑ είναι δικά μου πνευματικά δημιουργήματα- δεν παύει η εικόνα του να με γεμίζει αισθητική ηδονή.
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΪΛΕΜΕΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.