Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Μια σειρά από υποψήφια θύματα - Φωτοκουίζ



Ο ηθοποιός είναι, φυσικά, πασίγνωστος, σωστά; Από πού είναι όμως αυτή η φωτογραφία;
Εδώ τα πιόνια του σκακιού αντιπροσωπεύουν κάποια υποψήφια θύματα που έπρεπε να μπουν σε ορισμένη σειρά ώστε να αναδειχθεί και ο ύποπτος.

13 σχόλια:

  1. Τώρα δέσαμε...Ο μπάρμπας είναι ο Ρότζερ. Ρότζερ Μουρ. Τώρα αυτό είναι από ταινία; Γιατί για τον "Άγιο" δεν το νομίζω...Ωωωχ, μαύρο καλοκαίρι έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι μαύρο τετράγωνο στα δεξιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι. Τελικά το να βρεις σωστά τοποθετημένη μια σκακιέρα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μάλλον η εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλια,μια μικρη βοηθεια.Ο Ρ.Μουρ εχει γυρισει και πολλα τηλεοπτικα επεισοδια διαφορων σειρων.Η φωτογραφια προερχεται απο κινηματογραφικη ταινια η τηλεοπτικο επεισοδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετοικος στη Νισυρο13 Ιουνίου 2009 στις 6:47 μ.μ.

    Το προηγουμενο ανωνυμο σχολιο ηταν δικο μου.Ξεχασα να υπογραψω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μέτοικος
    Είναι από τηλεοπτική σειρά. Το έχεις βρει, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετοικος στη Νισυρο14 Ιουνίου 2009 στις 11:24 π.μ.

    Οχι,εχω μια αοριστη ιδεα αλλα θα το ελεγξω καποια στιγμη αργοτερα σημερα.Απλα συγκρινοντας στα πεταχτα την φιλμογραφια του Mουρ,με το σκαριφημα υποθεσης που εδωσες και διατρεχοντας το http://www.chess-in-the-cinema.de/
    (που ο κοσμος επιμενει ν'αγνοει,αν και το εχουμε "δωσει" και εγω και ο Γατος) τιποτα δεν κολλαει.Επισης η επιπλωση του δωματιου,ειναι υπερβολικα τυπικη,σου φερνει στο μυαλο τηλεοπτικη σειρα.
    Υ.Γ. Αν το 'ξερα οτι θα ξαναγυριζες δεν θ'αναλαμβανα το εγχειρημα στο φιλο ιστολογιο!Νοιωθω ασχημα ν'αφηνω τα quiz μισοτελειωμενα..Υπομονη,αλλες 20 ομαδες μεινανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετοικος στη Νισυρο15 Ιουνίου 2009 στις 6:47 μ.μ.

    Ας μην αρχισω παλι με τα Quiz μεσ'στα quiz,αφου κανενας αλλος δεν φαινεται να τσιμπησε.Προκειται για το επεισοδιο A Death In The Family (1971),απο την σειρα The Persuaders στα 24 επεισοδια της οποιας συμπρωταγωνιστουσαν ο Ροτζερ Μουρ και ο Τονυ Κερτις,οι οποιοι υποδυονταν 2 πλουσιους καλοπερασακηδες που αναλαμβανουν να λυσουν δυσκολα εγκληματα.Φυσικα ο ενας ειναι το τελειο αντιθετο του αλλου,και,ακομη πιο φυσικα, ειναι καλοι φιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΄Ωστε από τη σειρά «Οι αντίζηλοι» ήταν! Δεν θυμόσουν τον ελληνικό τίτλο, Μέτοικε, ή ήσουν πολύ μικρός το 1975(;), όταν προβαλλόταν από την ΥΕΝΕΔ; :-)

    Διάσημο το μουσικό της σήμα από τον μεγάλο Τζων Μπάρρυ, μια ολιγόλεπτη "συμφωνία τσέπης", με πυκνή ενορχήστρωση και επάλληλα θέματα, και πολύ ενδιαφέρον το παράλληλο μοντάζ των τίτλων αρχής, που μπορεί να βρει κανείς εδώ. Βλέποντάς το έγχρωμο, μια αιωνιότητα μετά, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!

    Ωραίο και νοσταλγικό το κουίζ, Ηλία. Τώρα τι ακολουθεί, «Χαβάη 5-0» ή «Χάι Σάπαραλ»; :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μέτοικος
    Απόλυτα σωστή η απάντηση! Δεν ήξερα όμως ότι ήταν μόνο 24 τα επεισόδια.

    @καλοπροαίρετος
    Αν έχουν παίξει σκάκι στο "Χαβάη 5-0" θα το βρω αργά ή γρήγορα! Όσο για τους "αντίζηλους", έχω την εντύπωση πως πρέπει να ήταν γύρω στο 1977 που παίχθηκε στην Ελλάδα. Ήμουν έφηβος τότε και μου άρεσε απίστευτα. Αλλά και πριν λίγα χρόνια που έδινε μια εφημερίδα τα επεισόδια, λυπάμαι που το λέω, την αγόραζα μόνο γι' αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από "Πέυτον Πλέις" έχει τίποτα;

    Από "Μικρό σπίτι στο λειβάδι;"

    Από "Λούνα Παρκ" έστω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *λιβάδι

    Αλλιώς λειμώνας. Ή μπιμπερό ή ορθογραφία. Και τα δύο δε χωράνε στην ίδια μασχάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετοικος στη Νισυρο16 Ιουνίου 2009 στις 10:27 π.μ.

    @Καλοπροαιρετος
    Θα μπορουσα να το θυμαμαι αν ειχαμε στο πατρικο μου τηλεοραση,κι εγω στη μετεφηβικη ηλικια ημουν.Αλλα για τα δεινα των teenagers των '70s θα μιλησουμε αλλη φορα.Προεχει το Ιραν..
    Τι δολωματα ειδα,τι Θηβαιους γοριλλες,μεχρι και ο προεδρος ξανασκασε μυτη.Κι εγω πισω στο μαγγανοπηγαδο με ΦΟΝΗ,ΣΟΚ,ΟΣΤΡΙΑ(ποιητικοτατο)και ΕΣΚ(τι ποσοστα θα επιαναν αν κατεβαιναν στις Ευρωεκλογες;Καλυτερα απο καποιους αλλους υποψιαζομαι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.