Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

2η διάλεξη ΙΜ Κωνσαντίνου Μουτούση

Το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ συνεχίζοντας την συνεργασία της με τον ΙΜ Κωνσταντίνο Μουτούση, ανακοινώνει τη δεύτερη διάλεξη – παρουσίαση της σειράς με γενικό τίτλο «Γνωστοί και άγνωστοι μαιτρ από την παλιά σοβιετική σχολή».

Ειδικότερα, η δεύτερη διάλεξη έχει τίτλο:

«Αλεξάντερ Τόλους , Νικολάι Κοπύλοβ -
Δύο νικητές του πρωταθλήματος Λένινγκραντ»


Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 και θα παρουσιαστούν επιλεγμένες παρτίδες των ρώσων GM Αλεξάντερ Τόλους και Νικολάι Κοπύλοβ. Επιπλέον θα διανεμηθούν και σημειώσεις στους παρευρισκόμενους. Η γενική είσοδος ορίζεται στα 10 ευρώ (5 ευρώ για τους σκακιστές της Α.Ε.Κ.).

Η θεματολογία του πρώτου αυτού κύκλου διαλέξεων, αποσκοπεί κυρίως στο να κάνει περισσότερο γνωστούς στους Έλληνες σκακιστές, τους παίκτες που με την αναλυτική εργασία τους, τις ιδέες τους, τις παρτίδες τους, έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στις εσωτερικές διεργασίες και ζυμώσεις του σοβιετικού σκακιού, συντελώντας με αυτό τον τρόπο καταλυτικά, όχι μόνο στον εμπλουτισμό και την εξέλιξη της σκακιστικής κουλτούρας γενικότερα, αλλά και την ανέλιξη αργότερα της χώρας τους σε πρώτη σκακιστική δύναμη παγκοσμίως, και εν τέλει ,στην γέννεση και δημιουργία,-μέσα από τα αναπόφευκτα, αγκαθωτά κάποιες φορές μονοπάτια, της συστηματικής μελέτης και σκληρής προπονήσεως-, των απαραίτητων εκείνων συστατικών-αυτών που συχνά με μια μόνο λέξη ονομάζουμε υπόβαθρο- για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του σκακιστικού τμήματος που βρίσκεται στην Νέα Φιλαδέλφεια, Θεμιστοκλή Σοφούλη και Στρατηγού Παπάγου 100.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους: Φώτη Αρμπή (6945 701874) και Γιάννη Βραϊμάκη (6972 010471) καθώς και στο e-mail του συλλόγου: aek.chessclub@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.