Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ατομικά και ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα Νομού Ευβοίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Πανελλήνιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, από τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας

Μεγάλη επιτυχία για την Εύβοια και τον Ευβοϊκό Αθλητισμό θεωρείται η ανάληψη όλων των διοργανώσεων των πρωταθλημάτων Σχολικού Σκακιού, Ατομικού και Ομαδικού για το 2011, Νομού Ευβοίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και Πανελλήνιο, από την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην τελική φάση των Πανελληνίων Σχολικών πρωταθλημάτων 2011 αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 2.500 αθλητές συνοδοί και θεατές.
Σε μια περίοδο που η οικονομική ύφεση έχει οδηγήσει σε αναστολή όλων των Σχολικών πρωταθλημάτων, η Σκακιστική Ακαδημία κατόρθωσε σε συνεργασία με ξενοδοχειακές μονάδες της Εύβοιας να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές τιμές για την διαμονή των αθλητών και συνόδων τους.

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011 στο Κλειστό Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» θα διεξαχθεί το Ατομικό και Ομαδικό πρωτάθλημα Νομού Ευβοίας, στις 12 και 13 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Παλίρροια θα διεξαχθεί το Ατομικό και Ομαδικό πρωτάθλημα Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, στις 16 Απριλίου θα διεξαχθεί το 9ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα και στις 17 και 18 Απριλίου θα διεξάχθει το 23ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα στους χώρους των ξενοδοχείων, Eretria Village Resort & Conference Center και Holidays in Evia Beach Hotel.

Μέχρι σήμερα, η Ακαδημία έχει διοργανώσει πληθώρα τουρνουά, πρωταθλημάτων και άλλων σκακιστικών εκδηλώσεων στη Χαλκίδα και στην ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή κοινού κάθε ηλικίας. Παράλληλα, αποστολές της συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια σε Ελληνικά και Διεθνή τουρνουά με αξιοσημείωτη επιτυχία.
Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας ήταν οι διοργανώσεις στη Χαλκίδα του διεθνούς τουρνουά «Ακρόπολις 2009» (http://acropolis.skakistikiakadimia.gr/), του ιστορικότερου διεθνούς τουρνουά στη χώρα μας και του διεθνούς τουρνουά «Negroponte 2010» (http://www.negroponte2010.gr/), του ισχυρότερου τουρνουά της Ελλάδος με συμμετοχή 29 χωρών.

Βασικός στόχος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας είναι και φέτος μέσα από σκακιστικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις η περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού και η καθιέρωση της Εύβοιας με τις φυσικές ομορφιές της σε κέντρο διοργάνωσης μεγάλων σκακιστικών event και πολιτιστικών δράσεων.
Ο αθλητικός τουρισμός, παρότι σε πολλούς Δήμους και περιφέρειες δεν έχει ενταχθεί στα προγράμματα τους, συνδυάζοντας δυο από τις πλέον δημοφιλείς δραστηριότητες, τον αθλητισμό (σκάκι) και τον τουρισμό, καταφέρνει να προσελκύσει σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων αποκτώντας την αντίστοιχη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική σημασία.

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στον ιστοχώρο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος: http://www.skakistikiakadimia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.