Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης



****Συνεχίζοντας την παρουσίαση των σκακιστικών συλλόγων της χώρας μας, περνάμε σε έναν από τους παλαιότερους συλλόγους της Μακεδονίας, τον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης, που λειτουργεί από το 1954. Ακολουθεί η παρουσίαση του συλλόγου από την ιστοσελίδα του:

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιανουαρίου 1954 και από τότε συμμετέχει ανελλιπώς στα πανελλήνια πρωταθλήματα σκάκι με πολλές διακρίσεις.

To 1983 για πρώτη φορά η ομάδα μας αγωνίσθηκε στην Α Εθνική κατηγορία Ελλάδος. Για την ιστορία αγωνίσθηκαν στην Α Εθνική κατηγορία βασικοί οι Λαζαρίδης Ιωάννης , Τάκας Γεώργιος, Σακελλαρίδης Ευάγγελος, Ψωμιάδης Χαράλαμπος, Βαρδάκας Στέφανος, Στύλου Αλεξάνδρα και οι έφηβοι της ομάδος μας. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να αγωνισθούν ως αναπληρωματικοί και οι Πολυζόπουλος Αθανάσιος, Γκουγκουρέλας Χρήστος, Αραμπέλης Δημήτριος, Αθανασιάδης Βασίλειος.

Το έτος 1998 η ομάδα μας έφθασε στην μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της καθώς κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο γρήγορο Σκάκι στα τελικά που έγιναν στην Πάτρα. Η εφημερίδα Απογευματινή με κεφαλαία γράμματα στην σκακιστική της στήλη ανέφερε «Τα πιο γρήγορα πιστόλια της Ελλάδος» και δίπλα τα ονόματα των πρωταθλητών, που για την ιστορία ήταν οι Βαρδάκας Στέφανος, Σουντουλίδης Δημήτριος, Πολύζος Θεόδωρος και Παππάς Κωνσταντίνος. Το έτος 1999 η ομάδα μας μετά από συνεχείς νίκες έφθασε στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος και έπαιξε στα τελικά στην Αθήνα όπου τερμάτισε τρίτη.


Από τους αγώνες "Υψηλάντεια 2010"

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης και τα επόμενα χρόνια πολλές φορές βγήκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Οι σκακίστριες του Συλλόγου μας Γερονάτσιου Μαρία και Στύλου Αλεξάνδρα έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλες επιτυχίες όπως την τρίτη θέση που κατέλαβαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νεανίδων Ελλάδος. Η ομάδα διαθέτει 4 υποψήφιους μαιτρμ τον Λαζαρίδη Ιωάννη, Βαρδάκα Στέφανο, Σουντουλίδη Δημήτριο και Ψωμιάδη Χαράλαμπο και πολλούς ισχυρούς παίκτες με διεθνές ΕΛΟ κοντά στο 2000.

Την ανδρική ομάδα του Συλλόγου απαρτίζουν οι Σουντουλίδης Δημήτριος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Γραμματόπουλος Αριστείδης , Βαρδάκας Στέφανος, Ψωμιάδης Χαράλαμπος Κουτρούπας Κωνσταντίνος, Λώλος Ιωάννης, Κατσικάρος Ηλίας. Την εφηβική ομάδα οι Τοπαλίδης Παύλος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Ατματσίδης Παναγιώτης , Λιναράς Μαΐστρος, Βαρδάκας Γρηγόρης.
Οι γυναικείες σκακιέρες του Συλλόγου είναι η Γερονάτσιου Μαρία, Στύλου Αλεξάνδρα, Κατσικάρου Ίρις-Εύχαρις, Συμεωνίδου Στεφανία, Παντελιάδου Φρειδερίκη, Σιβρίδου Πολυξένη, Βουτσά Μαρία.

Ιστοσελίδα: http://www.sokaterinis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.