Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σκακιστικός Όμιλος Σουφλίου



****Ξεκινάμε από σήμερα μια προσπάθεια παρουσίασης των σκακιστικών ομίλων στη χώρα μας. Για αρχή επιλέξαμε έναν νεοιδρυθέντα σύλλογο (το 2008), τον Σκακιστικό Όμιλο Σουφλίου. Η ακριτική ομάδα του νομού Έβρου έχει να παρουσιάσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Αλλά ας αφήσουμε να μιλήσει ο ίδιος ο σύλλογος μέσω της ιστοσελίδας του:

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σουφλίου δημιουργήθηκε τον Σεπ. του 2008, με την υπ. αριθ. 247/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός του Σωματείου μας είναι:

•Η καλλιέργεια των ταλαντούχων αθλητών - σκακιστών της περιοχής και η δημιουργία μιας Πανελλαδικά ισχυρής ομάδας.
•Η διάδοση του αθλήματος του σκακιού στον νομό Έβρου
•Η σύνδεση και η ανάπτυξη καλών σχέσεων με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Σουφλίου, μέσω δραστηριότητας του Σωματείου, δηλαδή με την διοργάνωση σκακιστικών αγώνων, με μαθήματα σκακιού προς την μαθητιώσα νεολαία, καθώς και με συναφείς δραστηριότητες, εκδρομές και λοιπές παρεμφερείς εκδηλώσεις.
•Περαιτέρω, στους σκοπούς του Σωματείου περιλαμβάνονται η ηθική εξύψωση των νέων που έχουν έφεση για το άθλημα, η ανάπτυξη πνευματικής αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ τους, η απόκτηση ή τελειοποίηση ορισμένων φυσικών ικανοτήτων, η ψυχαγωγία και γενικά η ανάπτυξή τους κοινωνικά και η αξιοποίησή τους, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Σουφλίου συστήθηκε με την υποστήριξη και την αρωγή του Δήμου Σουφλίου, και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Σουφλίου.


Από το 1ο Σχολικό Τουρνουά Σουφλίου 2010

Προπονήσεις
Οι προπονήσεις καθώς και οι αγώνες του Ομίλου μας διενεργούνται στον χώρο του κτιρίου της Δ.Ε.Π.Τ.Α.Σ., που ευγενώς μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σουφλίου.

Στον Όμιλό μας λειτουργούν προς το παρόν δύο Σκακιστικά Τμήματα, με προπονητές τους κ. Κούρτη Χρήστο και κ. Αλεξούδη Παναγιώτη.

Ώρες λειτουργίας των Τμημάτων μας:

Τμήμα Αρχαρίων: Κάθε Τρίτη από 17:30 έως 18:30
Τμήμα Προχωρημένων: Κάθε Τρίτη από 18:30 έως 20:30
Επίσης κάθε Παρασκευή, ο Όμιλός μας είναι ανοικτός για προπονήσεις και εσωτερικούς αγώνες, από 16:00 έως 18:00.
Η προσέλευση είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το σκάκι.

Ιστοσελίδα: http://www.souflichess.org

4 σχόλια:

  1. Mπράβο Ηλία πολύ ωραία πρωτοβουλία.Όυτε που γνώριζα ότι το Σουφλί έχει σκακιστικό Όμιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ Θανάση. Νομίζω ότι το ελληνικό σκάκι έχει βγάλει πολύ καλές ρίζες. Και, φυσικά, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο κε Οικονομόπουλε.
    Βρείτε το κουράγιο να συνεχίσετε για ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους Αθήνας και Επαρχίας.
    Με μία ανάρτηση την εβδομάδα σε λίγους μήνες θα υπάρχουν συγκεντρωμένες σε ένα blog όλες οι πληροφορίες για τους σημαντικότερους τουλάχιστον συλλόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή ιδέα. Ενημερωτική και άκρως ευχάριστη θα είναι η ανάγνωση των αναρτήσεων του συγκεκριμένου θέματος. Καλό κουράγιο (είναι της μόδας αυτή η ευχή).
    Με εκτίμηση
    SW

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.