Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Σκάκι στο ραδιόφωνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 2η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 13/9. Η εκπομπή γίνεται από το νέο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί και μεταδίδεται παντού και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr). O σταθμός ανήκει στον εκδοτικό όμιλο “Πήγασος” (εφημερίδες Έθνος, Hμερησία, Goal News, κλπ) και στελεχώνεται από πολύ γνωστούς δημοσιογράφους. Το Σάββατο 13/9 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει τον Στράτο Γρίβα, γκραν μετρ και προπονητή της εθνικής Τουρκίας και τον Γιάννη Σπυρακόπουλο, μετρ και έφορο ανάπτυξης του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω. Σε κάθε εκπομπή παρουσιάζονται θέματα γύρω από την ελληνική και ξένη σκακιστική ειδησεογραφία, την ιστορία του σκακιού, το προφίλ κορυφαίων Ελλήνων ή ξένων σκακιστών, την παιδαγωγική αξία του σκακιού, το σκάκι και τις νέες τεχνολογίες, το σκάκι και τις τέχνες (κινηματογράφος, ζωγραφική, ποιήματα, κλπ), ανέκδοτα γύρω απ΄το σκάκι, κ.ά. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις ακροατών.

Ο παραγωγός
Χρήστος Πιλάλης

7 σχόλια:

  1. Συζήτηση για τις εκλογές της ΕΣΣΝΑ στο Sentra 103,3

    Η 10η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 1/11 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr). Στην εκπομπή του Σαββάτου 1/11 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το Γιάννη Γαλάνη, Πρόεδρο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής (ΕΣΣΝΑ), το Γιάννη Τσουκαράκη πρώην μέλος της Διοίκησης της ΕΣΣΝΑ και το Δημήτρη Σκυριανόγλου μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Και οι τρεις τους είναι υποψήφιοι για τη νέα διοίκηση της μεγαλύτερης Σκακιστικής Ένωσης στις εκλογές της Κυριακής 2/11 και θα συζητήσουν για τα προβλήματα και τις προοπτικές του αττικού σκακιού. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νίκος Περγιάλης στο Sentra 103,3

    Η 21η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 17/1 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr).
    Στην εκπομπή του Σαββάτου 17/1 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το γνωστό ρεμπέτη, σκακιστή και συνθέτη σκακιστικών προβλημάτων Νίκο Περγιάλη. Θα συζητήσουν για το ρεμπέτικο, το σκάκι, για τα σκακιστικά προβλήματα, κ.α. Ο Νίκος Περγιάλης αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του ρεμπέτικου στον τόπο μας. Στη διάρκεια της εκπομπής θα ακουσθούν τραγούδια του. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιάννης Γεωργιάδης στο Sentra 103,3

    Η 22η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 24/1 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr).
    Στην εκπομπή του Σαββάτου 24/1 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το νέο πρωταθλητή Μεσογείου Γιάννη Γεωργιάδη. Θα συζητήσουν για τη μεγάλη επιτυχία του νεαρού σκακιστή και για το σκάκι γενικότερα. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ελισσαίος Βλάχος στο Sentra 103,3

    Η 26η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 21/2 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr).
    Στην εκπομπή του Σαββάτου 21/2 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το γνωστό σκακιστή, ηθοποιό και σκηνοθέτη Ελισσαίο Βλάχο. Μαζί θα συζητήσουν για το σκάκι και για το θέατρο. Ειδικότερα θα συζητήσουν για τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα στη Negromikele», που ανεβάζει για 2η χρονιά η θεατρική ομάδα ΄΄NON S E N S E΄΄ και στην οποία συμμετέχει ο Ε.Βλάχος. Το «Έγκλημα στη Negromikele», είναι μια μαύρη κωμωδία μυστηρίου εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία “Murder by death”, του Neil Simon, χαρακτηριστική του είδους «whodunnit?». Η παράσταση εισάγει τον θεατή σε μια ατμόσφαιρα αστυνομικού θρίλερ ενώ ταυτόχρονα την αποδομεί μέσα από το ανατρεπτικό της χιούμορ. Στη διάρκεια της εκπομπής θα ακουστούν τραγούδια από το νέο δίσκο ΄΄ ο κόσμος ανάποδα΄΄ στον οποίο συμμετέχει ο φιλοξενούμενος της εκπομπής.
    Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μιχάλης Καλοσκάμπης στο Sentra 103,3

    Η 30η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 21/3 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr). Στην εκπομπή του Σαββάτου 21/3 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το Μιχάλη Καλοσκάμπη, γνωστό μετρ και μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Μαζί θα συζητήσουν για τις εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών, για την πορεία των σκακιστών μας στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, για τον ΑΣ Παπάγου και γενικότερα για το σκάκι. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κώστας Κουτρούκης στο Sentra 103,3

    Η 42η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 20/6 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr). Στην εκπομπή του Σαββάτου 20/6 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει τον Κώστα Κουτρούκη, πρόεδρο του Μ.Α.Π.Ο. Κεραυνός Ωραιοκάστρου και Γραμματέα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής (ΕΣΣΝΘΧ). Μαζί θα μιλήσουν για την πρόκριση του βορειοελλαδίτικου ιστορικού (ιδρύθηκε το 1954) σωματείου στο final – 4 του 27ου Κυπέλλου Ελλάδας στο σκάκι που θα παιχθεί σε λίγες ημέρες στη Χαλκιδική, για τους στόχους του, αλλά και για τα άλλα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος. Θα συζητήσουν επίσης για την ΕΣΣΝΘΧ. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το skakistiko.blogspot.com στο Sentra 103,3

    Η 47η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 8/8 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr). Στην εκπομπή του Σαββάτου 8/8 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει τον υποψήφιο μετρ του ΑΟ ΄΄Ζήνων΄΄ Γλυφάδας και γνωστό blogger (skakistiko.blogspot.com) Φίλιππο Κουράντ. Μαζί θα μιλήσουν κυρίως για το σκάκι, αλλά και για το διαδίκτυο, την τέχνη, την πολιτική και γενικότερα για τους τομείς με τους οποίους ασχολείται ο Φ.Κουράντ στο πολύ πλούσιο και έγκυρο σκακιστικό του ιστολόγιο, το οποίο είναι σταθερά 2ο σε αναγνωσιμότητα μεταξύ των πολλών ελληνικών σκακιστικών ιστοσελίδων, πολύ κοντά σε αυτό της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που βρίσκεται στην 1η θέση. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.