Και τώρα μπαίνει ο αγαπητός μου Μέτοικος και αρχίζει τα περί συμμετοχής του πατέρα του στην Αντίσταση, έρχεται ο Καλοπροαίρετος και συμπληρώνει για το ακριβές βουνό (και την πανίδα του φυσικά) στο οποίο ο άντρας εκείνος έδρασε και μας αποτελειώνει ο οικοδεσπότης με την πληροφορία για το που φοιτούσε η εικονιζόμενη κορασίδα...
Παναγιωτη να κανω μια προσπαθεια,μην μ'αφησεις απο τωρα απο απουσιες,αν και ειναι πολυ δυσκολο καθως δεν υπαρχουν αρχεια με ελληνικες φωτογραφιες τοσο παλιες στο διαδικτυο.. Χρησιμοποιωντας σαν βασεις δεδομενων τους πρωταθλητες Ελλαδας,τις συνθεσεις της Ελληνικης αποστολης στις μεταπολεμικες Ολυμπιαδες,και τις ημερομηνιες γεννησης των μελων της Εθνικης σκακιστικης ομαδας (http://pub22.bravenet.com/forum/1850788960/ show/618660) θα διακινδυνευα να υποθεσω οτι προκειται για τον Φωτη Μαστιχιαδη,καθως σαν ζωγραφος ειχε και μια παραπανω σχεση με το εικαστικο στησιμο της φωτογραφιας..
Tωρα με τις βοηθειες εγινε ευκολο. Για να δικαιωσω τον Παναγιωτη λοιπον να πω οτι εχει παιξει με Αλιεχιν(παλι αυτος!),Εμ.Λασκερ,και Μπογκολιουμποβ ενω υπαρχει και αλλη φωτογραφια του στο ιστολογιο. Με ξεγελασε το οτι θεωρησα πως ο εικονιζομενος θα πρεπει να ηταν γυρω στα 30. Ειναι υπευθυνος για την συνδεση του σκακιου με τον χρονο,στα καθ' ημας,καθως πρωτος εφερε σκακιστικα ρολογια στην Ελλαδα.
@Μέτοικος: Το βρήκες, όμως δυστυχώς το άρθρο εκείνο χάθηκε όταν τον Ιούνιο έκανα την "ανακατασκευή" του ιστολογίου. Θα ξαναφτιάξω κάτι όμως γι' αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο του σκακιού στη χώρα μας.
Καλά, το βιβλίο του Λούρη δεν το έχετε διαβάσει? Αμ την Εγκυκλοπαίδεια του Κεφαλή? Λοιπόν, πρόκειται για τον Σταύρο Φρυγανά (1906-1996), τον θρυλικό πρωταθλητή Ελλάδος 1935!
Aλήθεια μιας και αναφέρθηκε το βιβλίο του Λούρη κυκλοφορεί ακόμα.Διότι το έχω χάσει και θέλω να το ξαναπάρω.Το είχα αγοράσει από τον ίδιο τον Λούρη πριν από πολλά χρόνια όταν είχαμε παίξει μαζί.Ήταν η πρώτη μου επίσημη παρτίδα με τους Τρεις Αστέρες και είχαμε κάνει την έκπληξη.Με τη δική μου νούλα στο τέλος αποκλείσαμε το Χαλάνδρι στο κύπελλο που ήταν πολύ ισχυρό με Παλαμήδα,Πασσάκο,Χατζόπουλο και Λούρη.Τη μοναδική νίκη θυμάμαι από εμάς είχε πετύχει ο Γκούμας επί του Χατζόπουλου.
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον γνώρισα βέβαια σε μεγάλη ηλικία, αλλά μήπως είναι ο Τριαντάφυλλος Σιαπέρας;
Καλησπέρα Ελισσαίε. Όχι, δεν είναι ο Σιαπέρας και η φωτογραφία αυτή είναι του 1944, κάτι που το δίνω ως πρόσθετο στοιχείο μήπως βοηθήσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τώρα μπαίνει ο αγαπητός μου Μέτοικος και αρχίζει τα περί συμμετοχής του πατέρα του στην Αντίσταση, έρχεται ο Καλοπροαίρετος και συμπληρώνει για το ακριβές βουνό (και την πανίδα του φυσικά) στο οποίο ο άντρας εκείνος έδρασε και μας αποτελειώνει ο οικοδεσπότης με την πληροφορία για το που φοιτούσε η εικονιζόμενη κορασίδα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιωτη να κανω μια προσπαθεια,μην μ'αφησεις απο τωρα απο απουσιες,αν και ειναι πολυ δυσκολο καθως δεν υπαρχουν αρχεια με ελληνικες φωτογραφιες τοσο παλιες στο διαδικτυο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρησιμοποιωντας σαν βασεις δεδομενων τους πρωταθλητες Ελλαδας,τις συνθεσεις της Ελληνικης αποστολης στις μεταπολεμικες Ολυμπιαδες,και τις ημερομηνιες γεννησης των μελων της Εθνικης σκακιστικης ομαδας (http://pub22.bravenet.com/forum/1850788960/
show/618660) θα διακινδυνευα να υποθεσω οτι προκειται για τον Φωτη Μαστιχιαδη,καθως σαν ζωγραφος ειχε και μια παραπανω σχεση με το εικαστικο στησιμο της φωτογραφιας..
Μια μικρή βοήθεια. Πέθανε στην Ισπανία το 1996.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μικρουλέας ;
ΑπάντησηΔιαγραφή@typicalmih:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συγκεκριμένος είναι αρκετά παλαιότερος από τον Μικρουλέα.
Tωρα με τις βοηθειες εγινε ευκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να δικαιωσω τον Παναγιωτη λοιπον να πω οτι εχει παιξει με Αλιεχιν(παλι αυτος!),Εμ.Λασκερ,και Μπογκολιουμποβ ενω υπαρχει και αλλη φωτογραφια του στο ιστολογιο.
Με ξεγελασε το οτι θεωρησα πως ο εικονιζομενος θα πρεπει να ηταν γυρω στα 30.
Ειναι υπευθυνος για την συνδεση του σκακιου με τον χρονο,στα καθ' ημας,καθως πρωτος εφερε σκακιστικα ρολογια στην Ελλαδα.
@Μέτοικος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βρήκες, όμως δυστυχώς το άρθρο εκείνο χάθηκε όταν τον Ιούνιο έκανα την "ανακατασκευή" του ιστολογίου. Θα ξαναφτιάξω κάτι όμως γι' αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο του σκακιού στη χώρα μας.
Αν δεν εχω κανει παλι λαθος, αναφερομαι σε αναρτηση πιο προσφατη απο τον Ιουνιο,που αφορα πρωτιστα αλλον Ελληνα σκακιστη της εποχης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, το βιβλίο του Λούρη δεν το έχετε διαβάσει? Αμ την Εγκυκλοπαίδεια του Κεφαλή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, πρόκειται για τον Σταύρο Φρυγανά (1906-1996), τον θρυλικό πρωταθλητή Ελλάδος 1935!
@Μέτοικος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο και το είχα ξεχάσει! Αναφέρεσαι σε αυτό
Aλήθεια μιας και αναφέρθηκε το βιβλίο του Λούρη κυκλοφορεί ακόμα.Διότι το έχω χάσει και θέλω να το ξαναπάρω.Το είχα αγοράσει από τον ίδιο τον Λούρη πριν από πολλά χρόνια όταν είχαμε παίξει μαζί.Ήταν η πρώτη μου επίσημη παρτίδα με τους Τρεις Αστέρες και είχαμε κάνει την έκπληξη.Με τη δική μου νούλα στο τέλος αποκλείσαμε το Χαλάνδρι στο κύπελλο που ήταν πολύ ισχυρό με Παλαμήδα,Πασσάκο,Χατζόπουλο και Λούρη.Τη μοναδική νίκη θυμάμαι από εμάς είχε πετύχει ο Γκούμας επί του Χατζόπουλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέχασα ένα ερωτηματικό και άλλαξε όλο το νόημα.Κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Λούρη;
ΑπάντησηΔιαγραφή@barbis:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Λούρη. Δεν το έχω δει πάντως πουθενά εδώ και καιρό.