Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

4ο δημοτικό σχολείο Ελευσίνας


Ένα ακόμα σχολείο όπου καλλιεργείται συστηματικά το σκάκι είναι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, με πολλές μάλιστα επιτυχίες στο ενεργητικό του.
Το 4ο Δημοτικό Ελευσίνας έχει συνδεθεί απόλυτα με την ίδρυση του Σκακιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ελευσίνας εδώ και 4-5 χρόνια και είναι η "σκακιστικομάνα" του. Περίπου το 40% των μαθητών που παρακολουθούν μαθήματα σκάκι στον Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας ανήκουν ή ανήκαν στο 4ο Δημοτικό Ελευσίνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επί τέσσερα χρόνια η ομάδα του προκρίνεται στα Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα. Το 2008 βγήκε δεύτερο στην Αττική, ενώ πέρσι συμμετείχε με δύο ομάδες, όπου η μία τερμάτισε τρίτη και η άλλη πέμπτη, πετυχαίνοντας και οι δύο την πρόκρισή τους στα Πανελλήνια σχολικά. Δύο ομάδες από το ίδιο σχολείο ανάμεσα στις 26 καλύτερες ομάδες Δημοτικών από όλη την Ελλάδα!
Επίσης, κυρίως μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου απάρτιζαν τις ομάδες παίδων-κορασίδων που έχουν φέρει σημαντικές επιτυχίες στον Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας στην ολιγόχρονη παρουσία του (2η στο FINAL8 κάτω των 12 Αττικής 2006 και 1η στην κανονική περίοδο, 2η στην κανονική περίοδο του κάτω των 12 Αττικής 2007 και 3η στο Μικτό Νεανικό Αττικής με πρόκριση στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.