Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Σιμουλτανέ Γρίβα και Μπότσαρη στη Χαλκίδα



Η Χαλκίδα είναι μια πόλη όμορφη. Είναι μαγευτικό να κάθεσαι τα βράδια και να κοιτάζεις τον Ευβοϊκό, με τα φώτα απέναντι στο άλλο μισό της πόλης, να σε χτυπάει ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό αεράκι, κι εσύ να ταξιδεύεις μακριά...Κι όταν έχει κι ολόγιομο φεγγάρι, ε τότε δεν γίνεται να μη φτερουγίζει η καρδιά και να μην ονειρεύεσαι.



Η Παραλία της πόλης έχει μια σειρά από ωραίες καφετέριες, όπου μπορεί κανείς να πιει τον καφέ του μια ώρα μόνο μακριά από την Αθήνα, κοιτάζοντας τη θάλασσα και την ατέλειωτη περατζάδα της νεολαίας, καθώς και μιας σεσημασμένης μάλλον παρέας σκύλων που φαίνονται να απολαμβάνουν τη βόλτα τουλάχιστον τόσο καλά όσο και οι άνθρωποι.

Σ' αυτή την ωραία παραλία λοιπόν, το Σάββατο 26 Ιουλίου ο Στράτος Γρίβας και η Άννα-Μαρία Μπότσαρη έδωσαν σιμουλτανέ αντιμετωπίζοντας 48 συνολικά αντιπάλους. Τι κρίμα που δεν μπορούσα να βρίσκομαι κι εγώ εκεί, να προσποιηθώ ότι παίζω και να πάω να πιω κανέναν καφέ! Έτσι κι αλλιώς, όπως λέει κι ένας καλός μου φίλος "δεν παίζω σκάκι, από σεβασμό προς αυτό". Καλά, άντε θα είχα πιει τον καφέ πριν από το σιμουλτανέ.





Την επίδειξη σιμουλτανέ διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς” και είχε μεγάλη επιτυχία. Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου της Ακαδημίας:

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 48 σκακιστές από τη Χαλκίδα αλλά και την Αθήνα (αρκετοί ήλθαν ειδικά για την εκδήλωση), ενώ, αν υπήρχαν περισσότερες σκακιέρες διαθέσιμες, είναι σίγουρο ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αφού, ακόμη και μετά την έναρξη της εκδήλωσης, προσέρχονταν σκακιστές που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν!

Το έργο των δύο πρωταθλητών αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά εύκολο καθώς, περί τα μεσάνυχτα, μετά από τρίωρη (!) μάχη το αποτέλεσμα ήταν: 24 νίκες και μία ισοπαλία για την Άννα-Μαρία Μπότσαρη και 20 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα για το Στράτο Γρίβα που αντιμετώπισε, όμως, ορισμένους αρκετά έμπειρους αντιπάλους (Συνολικό αποτέλεσμα: 44 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα). Την τιμητική νίκη επί του Στράτου Γρίβα πέτυχε ο Χαλκιδέος σκακιστής και προπονητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος, Κώστας Κόρδης, ενώ τις ισοπαλίες πέτυχαν, με την Άννα-Μαρία Μπότσαρη ο 11χρονος Άγγελος-Θεόδωρος Βακάλης και, με το Στράτο Γρίβα, ο Βαγγέλης Ρουμπής, από την Κάρυστο και ο Γιώργος Κουλαξουζίδης, αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας.


Για την εκδήλωση αυτή υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα ανταπόκριση στο ιστολόγιο Νέος Παλαμήδης του συλλόγου Άβαξ και πεσσοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.