Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Προπονητικά σεμινάρια Σ.Ο.Π.-Σ.Μ.Α.Ο.Κ

Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που έχουν αναλάβει ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής, είναι τα μηνιαία προπονητικά σεμινάρια. Τα σεμινάρια είναι θεματικά, απευθύνονται σε προχωρημένους παίχτες και καλύπτουν όλες τις φάσεις μιας σκακιστικής παρτίδας. Για παράδειγμα, μέσα στο 2008 έχουν διεξαχθεί σεμινάρια με τα εξής θέματα:
-Η έννοια του χρόνου στο σκάκι
-Στρατηγικές θυσίες διαφοράς
-Φινάλε Πύργων
-Ο προβληματικός Αγ8 στα κλειστά ανοίγματα
-Τεχνική και Τέχνη στον υπολογισμό βαριαντών
Τα σεμινάρια δίνει ο συγγραφέας και προπονητής σκακιού Ηλίας Κουρκουνάκης στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.

Για το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2008 έχει επιλεγεί το θέμα "Εκτίμηση και Σχέδιο". Θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη η φιλοσοφία της στρατηγικής στο σκάκι και θα διερευνηθεί η κατάλληλη ανάλυση των στοιχείων μιας θέσης ώστε να γίνει σωστή εκτίμηση και συνακόλουθα να καταστρωθεί σωστό σχέδιο, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της θέσης.
Θα υπάρξουν 4 δίωρες συναντήσεις, κάθε Πέμπτη 8-10 μ.μ. στις εξής ημερομηνίες: 30/10, 4/11, 11/11 και 18/11. Θα υπάρχει εισφορά στους συλλόγους 40 ευρώ, και για τα μέλη 30 ευρώ, για το σύνολο κάθε σεμιναρίου.
Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.