Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ολυμπιακοί φάκελοι πρώτης ημέρας

Με την ευκαιρία της Σκακιστικής Ολυμπιάδας στη Δρέσδη, δημοσιεύουμε μια μικρή συλλογή από "φακέλους πρώτης ημέρας" διαφόρων χωρών με αφορμή σκακιστικές Ολυμπιάδες της εποχής:


Ντουμπρόβνικ 1950


Ελσίνκι 1952


Λειψία 1960


Βάρνα 1962

3 σχόλια:

  1. Ηλία, μπράβο για την ανάρτησι και (άλλη μια φορά) συγχαρητήρια για την καταπληκτική αύξησι της δημοτικότητας του Ιστολογίου σου.

    Επειδή όμως επιμένεις στην θεματική φιλοτελισμός, δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποκαρδιωτική στάσι των ΕΛ.ΤΑ απέναντι στο Σκακιστικό Γραμματόσημο.
    Είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων ως χώρα στο ζήτημα.
    Όταν το 1988 πήγα με την ιδιότητα του συνδρομητή φιλοτελιστή στον διευθυντή εκδόσεων των ΕΛΤΑ (Αιόλου 100, Β΄ ΄Όροφος) να του προτείνω την κυκλοφορία έστω ενός Γραμματοσήμου για το Σκάκι με την ευκαιρία της Ολυμπιάδας στην Θεσσαλονίκη, μου είπε ότι θα είχε κάποια τύχη το αίτημά μου (το είχα ξαναθέσει παραπονούμενος στους αρμοδίους, κατ’ επανάληψι) αν υποστηριζόταν από την Ομοσπονδία του αθλήματος (…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ο Σκακιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας έχει εκδόσει γραμματόσημο σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ το 2003, μετά από πρωτοβουλία του πολύ δραστήριου προέδρου Δημήτρη Λιάσκου. Απεικονίζει έναν σκακιστικό ίππο πάνω σε μια σκακιέρα με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Οσοι θέλουν να το δουν μπορούν στο παρακάτω σύνδεσμο:http://www.sms-elefsinas.gr/GRAMMATOSHMO.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιπλέον, γνωρίζω ότι υπάρχει σφραγίδα των ΕΛΤΑ με κάποια από τις δύο σκακιστικές Ολυμπιάδες που έγιναν στη χώρα μας.
    Επιπρόσθετα, έχει εκδοθεί και ελληνικό βιβλίο με θέμα Σκάκι και Φιλοτελισμός.
    Ακόμη θα ήθελα να ναφέρω ότι έχω δει γραμματόσημο ξένου κράτους που απεικονίζει την Κουβάτσου, όταν είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Ισως κάποιοι συλλέκτες μας δώσουν πιο διαφωτιστικές πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.