Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου



Το 5ο δημοτικό κυπελλούχος Χαλανδρίου!

Με συμμετοχή που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και με απόλυτη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου το 12ο Σχολικό Κύπελλο Χαλανδρίου με τις ομάδες του 5ου, του 12ου και του 11ου δημοτικού να τερματίζουν στις τρεις πρώτες θέσεις. Οι αγώνες τους οποίους συνδιοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου συγκέντρωσαν τα θετικά σχόλια γονιών και παιδιών ενώ έδωσαν και μια ευχάριστη νότα στην πρόσφατα ανακαινισμένη κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Στις ιδιαιτερότητες της διοργάνωσης η παρουσία γνωστών ονομάτων στο σκακιστικό χώρο με αυτή του πρωταθλητή Ελλάδας Χριστόδουλου Μπανίκα να τραβάει όλα τα βλέμματα.

Η πολύ καλή λειτουργία του φετινού προγράμματος σχολικού σκακιού στα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου ήταν αναμενόμενο να αποτυπωθεί και στο σχολικό κύπελλο, την εκδήλωση που παραδοσιακά σημαίνει τη λήξη των μαθημάτων σκακιού τόσο στα σχολεία όσο και στο σύλλογο του Χαλανδρίου. Παρόλα αυτά όμως η συμμετοχή 16 ομάδων από 12 σχολεία και η παρουσία στο χώρο των αγώνων περίπου 80 παιδιών εξέπληξαν ευχάριστα τους διοργανωτές. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από τέσσερις σκακιστές ενώ υπήρχε και η δυνατότητα ύπαρξης ενός ή δύο αναπληρωματικών. Οι σκακιστικές μάχες που δόθηκαν στους πέντε γύρους του τουρνουά προσέφεραν έντονα συναισθήματα αλλά και πολλά γέλια στους μικρούς σκακιστές ενώ όπως είναι συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη αγωνία ήταν οι γονείς.



Κατά τη διάρκεια του τουρνουά πολλοί ακόμα σκακιστές του συλλόγου μας και όχι μόνο πέρασαν από το χώρο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Βασίλη Βασιλόπουλο, Κώστα Ζήβα, Μαριάννα Παγκαλή, Αναστάση Παπαργυρίου, Τάνια Βαζελάκη, Στάθη Γαζή. Ο Σ.Ο. Χαλανδρίου θα ήθελε να τους ευχαριστήσει όλους αυτούς όπως και τους κυρίους Μπανίκα και Λογοθέτη που έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση και φυσικά τη δημοτική αρχή για τη στήριξή της ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης.

Ακολουθεί η τελική βαθμολογία:



Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.