Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικά αποτελέσματα στο 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων


Ο νικητής των αγώνων Topak Engin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

TOPAK ENGIN και ΖΩΗ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ, Πρωταθλητές του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων-Νεανίδων 2010

Ο 16χρονος Τούρκος σκακιστής Topak Engin στους νέους και η 18χρονη Ζωή Ιορδανίδου στις νεάνιδες κατέκτησαν το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων (κάτω των 20 ετών), που ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στους χώρους του CAVO SPADA Luxury Resort & Spa, με τη διεξαγωγή του 9ου και τελευταίου γύρου.

Ο Τάσος Παυλίδης με τη νίκη του επί του Μαυροβούνιου Luka Draskovic, στον τελευταίο γύρο, ισοβάθμησε με τον Τopak στους 7,5 βαθμούς, αλλά η άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας έδειξε νικητή τον Τούρκο σκακιστή και o ίδιος πήρε την δεύτερη θέση. Στη τρίτη θέση ο Σεμπάστιαν Φίλιππας με 7 βαθμούς, που νίκησε στον 9ο γύρο τον Μάνο Καζάκο.
Στα κορίτσια είχαμε πάλι ισοβαθμία στη κορυφή μεταξύ της Κατερίνας Παυλίδου και της Ζωής Ιορδανίδου με 6,5 βαθμούς, με την Ιορδανίδου να κατακτά τη πρώτη θέση υπερισχύοντας στα κριτήρια. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Σλοβένα Spela Kolaric με 5,5 βαθμούς.

Το απόγευμα στις 5,30 ξεκίνησε η τελετή λήξης και εν συνεχεία η απονομή των επάθλων στους νικητές και νικήτριες όλων των κατηγοριών. Στη τελετή παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των χορηγών της διοργάνωσης καθώς και πλήθος κόσμου, κυρίως συγγενείς και φίλοι των Κρητών σκακιστών. Η τελετή ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα "Οι Πελασγοί" που χόρεψε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, σκορπώντας μεγάλο ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

Το Σκακιστικό Τμήμα του Κύδωνα Χανίων ευχαριστεί όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες που έλαβαν μέρος, τους χορηγούς της διοργάνωσης CAVO SPADA, BLUE STAR FERRIES, COSMOTE.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε επίσης το προσωπικό του ξενοδοχείου Cavo Spada γιατί ανταποκρίθηκε με προθυμία σε όλα μας τα αιτήματα, και όλους όσους βοήθησαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή διοργάνωση.

Σας περιμένουμε όλους και όλες στο 4ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων 2011

- Δείτε αναλυτικά όλες τις βαθμολογίες ανά κατηγορία στο http://www.kydonchess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.