Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

8ο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα Αττικής 2009

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) προκήρυξε τους αγώνες για το 8ο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα Αττικής 2009. Δημοσιεύουμε τμήμα της προκήρυξης.

Πρόγραμμα αγώνων:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009, από τις 10.00 μέχρι τις 15.30 περίπου. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 09.30.
Χώρος αγώνων:
Το 5ο Λύκειο Κορυδαλλού (Σολωμού 2 – 4, κάθετη Γρ. Λαμπράκη).
Δικαίωμα συμμετοχής:
Όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, Δημόσια και Ιδιωτικά, με μια (1) ή δύο (2) ομάδες. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε μία (1) μόνο ομάδα του σχολείου του.
Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στον επικεφαλής διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.
Συνθέσεις των ομάδων:
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης. Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι.
Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά. Η σειρά των σκακιερών στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
Σύστημα αγώνων:
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους: Ένας όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και δύο όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις).
Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Κανονισμοί αγώνων:
Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.
Χρόνος σκέψης:
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.
Προκρίσεις:
Δεκατρείς (13) συνολικά ομάδες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα προκριθούν για το 7ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Ο ακριβής αριθμός θα καθοριστεί αναλογικά με βάση τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο κάθε Πρωτάθλημα, είναι όμως υποχρεωτική η συμμετοχή τουλάχιστον 1 ομάδας από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια ή Λύκεια). Για να υπολογιστεί στις συμμετέχουσες μία ομάδα πρέπει να έχει αγωνιστεί τουλάχιστον σε 4 αγώνες. Σε περίπτωση ίσων υπολοίπων για την κατανομή των προκρίσεων γίνεται κλήρωση.
Υγειονομική κάλυψη - Πρώτες βοήθειες:
Με µέριµνα της Οργανωτικής Επιτροπής θα υπάρχει γιατρός στο χώρο των αγώνων.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στο φαξ (212121 9014) και στο e-mail essnamail@gmail.com της ΕΣΣΝΑ.

Ολόκληρη η προκήρυξη στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.