Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

38ο φεστιβάλ βιβλίου



38o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ
11 - 27 Σεπτεμβρίου 2009
ΖΑΠΠΕΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ
GREENING THE FUTURE


Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α.). Mε το αφιέρωμά του, ανταποκρίνεται στην παγκόσμια ανησυχία των κλιματικών αλλαγών και λόγω της επικείμενης συνόδου κορυφής για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, συμπράττει για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος με την Πρεσβεία της Δανίας.

Το αφιέρωμα εκφράζει την ευχή για ένα πράσινο μέλλον και ταυτόχρονα υπογραμμίζει την καταλυτική δύναμη του βιβλίου να αγγίζει και να ευαισθητοποιεί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδική βιβλιοθήκη και διαδραστικά δρώμενα, συναυλία, ντοκιμαντέρ, ξένη και ελληνική λογοτεχνία, που προβάλλουν τον προβληματισμό υπογραμμίζοντας την ωραιότητα και τα θαύματα του κόσμου που θέλουμε να κληροδοτήσουμε.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου για την υλοποίηση του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου υποστηρίζεται από στρατηγικούς συνεργάτες, όπως τη Νομαρχία Αθηνών, τις πρεσβείες των Η.Π.Α., Νορβηγίας, Πολωνίας, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Πολιτιστικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ Α.Ε., «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» και περιοδικό κόμικς και Ε.Φ. «9» της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου

Δευτέρα - Πέμπτη : 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.

Αναδημοσίευση από: http://www.sekb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.