Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Σαρλ Μπουαγιέ


Ο Σαρλ Μπουαγιέ παίζει μα τα Μαύρα εναντίον του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, κάτω από το βλέμμα της Λορίν Μπακόλ και του Αμερικανού Διεθνή Μαιτρ Χέρμαν Στάινερ, στα διαλείμματα των γυρισμάτων της ταινίας The Confidential Agent (1945), στην οποία πωταγωνιστούσαν ο Μπουαγιέ και η Μπακόλ. Αυτοί και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες της εποχής διαφήμισαν με την παρουσία τους την Παναμερικανική Σκακιστική Συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Λος Άντζελες από τις 28 Ιουλίου ως τις 12 Αυγούστου του 1945, ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά που είχαν διεξαχθεί ως τότε στις ΗΠΑ.

Ο περίφημος Γάλλος ηθοποιός Σαρλ Μπουαγιέ (Charles Boyer, 1899-1978), γνωστός κυρίως για τις εμφανίσεις του σε ρομαντικά δράματα, με καρριέρα που κράτησε πάνω από 55 χρόνια, ήταν φανατικός σκακιστής. Υπάρχουν φωτογραφίες του από τα γυρίσματα της ταινίας που προαναφέρθηκε που τον δείχνουν να παίζει σκάκι με διάσημους της εποχής, σκακιστές ή μη.
Η ταινία The Confidential Agent είναι μια ταινία κατασκοπίας που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκρην, με πρωταγωνιστές τον Σαρλ Μπουαγιέ, την Λορίν Μπακόλ, τον Πήτερ Λόρε, τη μεγάλη μας ηθοποιό Κατίνα Παξινού και τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό Τζωρτζ Κουλούρη. Βλέπουμε την αφίσα της ταινίας και το επίσημο τρέηλερ της εποχής.




Παρακάτω υπάρχει μια ακόμα φωτογραφία του Σαρλ Μπουαγιέ να παίζει με τα Μαύρα εναντίον του πρωταθλητή Βραζιλίας Δρ. Βάλτερ Κρουζ, υπό τα βλέμματα των τότε διάσημων σκακιστών της Αμερικανικής ηπείρου Έκτορ Ροσέττο, Χέρμαν Πίλνικ και Χέρμαν Στάινερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.